Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na referendumu

Pahor pozvao Slovence da glasuju za arbitražni sporazum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Borut Pahor je slovenske državljane ponovno pozvao da u nedjelju na referendumu glasuju za potvrdu arbitražnog sporazuma s Hrvatskom, a ne za ‘vrapca na grani’, što im nude protivnici tog sporazuma.

‘U ruci imate goluba i zato prilikom glasovanja ne gledajte vrapca na grani’, rekao je Pahor na jednom od zadnjih javnih nastupa uoči referenduma, na skupu potpore arbitražnom sporazumu održanom na Prešernovu trgu u centru Ljubljane, gdje su uz njega bili predsjednici stranaka vladajuće koalicije, bivši predsjednik Milan Kučan i ljubljanski gradonačelnik Zoran Jankovič.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napad na Boruta Pahora Slovenskoj oporbi zbog WikiLeaksa sumnjiva arbitraža s Hrvatskom Slika nije dostupna 'Moguće teško popravljive posljedice' Slovenska vlada protiv inicijative da ustavni sud razmatra zakon o arbitraži

>> Referendum u Sloveniji: Tuđe nećemo - svoje ne damo

Pahor je rekao da je golub simbol mira i budućeg suživota koji će omogućiti arbitražno rješenje graničnog spora, dok oporba koja je za njegovo odbacivanje Slovencima nudi ‘vrapca na krovu’, odnosno nerealna obećanja o novim bilateralnim pregovorima s Hrvatskom koji bi urodili boljim rezultatom od onoga koji je on postigao s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor.

Pahor je ponovio da je sporazum, koji je u obostranu korist, sklopljen jer je on kao premijer odlučio riješiti spor i blokadu, koristeći se činjenicom da je Hrvatska željela nastavak pregovora s EU-om. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene