Kišobrani (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Kišobrani (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Stiže nam promjena vremena. Bit će kiše i grmljavine.


Nakon sunčanih i vrućih dana, od danas se vrijeme polako mijenja. Najprije u zapadnim dijelovima zemlje, a onda za vikend dosta promjenjivo s čestim pljuskovima, ali idući tjedan i nižim temperaturama.

Sa zapada nam se približava ciklona koja na sjeverni Jadran stiže već danas tijekom jutra, a do večeri će oblaka i kiše biti više-manje posvuda. Ujutro promjenjivo pa i pretežno oblačno na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a u ostalim krajevima bez nekih promjena - dakle sunčano, toplo uz čestu jutarnju maglu. Zapuhat će i umjereno jugo koje će tijekom dana sve više jačati

Za vikend promjenjivo sa čestim, ponegdje i jakim pljuskovima

Poslijepodne će sa zapada pristizati sve više oblaka, no veći dio dana će još prevladavati sunčano i vrlo toplo. Navečer će početi kiša, a bit će povremeno i grmljavinskih pljuskova - najprije u zapadnijim dijelovima. Zapuhat će i umjeren do jak jugozapadni vjetar zbog čega ni biometeorološke prilike neće biti baš povoljne.

U Slavoniji i Baranji još sunčano i vrlo toplo. Temperature će opet biti do 29 stupnjeva, a poslijepodne će zapuhati umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar.

Najoblačnije će biti na sjevernom dijelu Jadrana i u Gorskom kotaru gdje će poslijepodne biti i jakih, obilnih grmljavinskih pljuskova. Puhat će jako jugo, a pljuskova će navečer biti i u Lici.

Na južnom Jadranu još neće biti većih promjena, samo su prema večeri u sjevernoj Dalmaciji mogući grmljavinski pljuskovi. U ostatku sunčano i vrlo toplo, ali jugo će sa umjerenog pojačati na jako.

Temperatura mora

Danas će, barem na srednjem i južnom dijelu, biti idealno i za kupanje, more je toplo - uglavnom 23 ili 24 stupnja.

Sljedeći dani

Za vikend neće biti baš tako sunčano kao proteklih dana - neće ni stalno padati kiša, ali česti će biti grmljavinski pljuskovi, osobito u nedjelju i ponedjeljak. U novom tjednu bit će i dosta svježije.

Na Jadranu vrlo nestabilno s čestim i obilnim grmljavinskim pljuskovima i to uz jako jugo. Od ponedjeljka manje kiše, a zapuhat će bura - najprije na sjevernom dijelu.

Dugoročnu prognozu za jesen možete pročitati ovdje