447151
447151
447151
447151
447151

Meteorolozi objavili dugoročnu prognozu - doznajte kakva će biti jesen

  • , 19.08.2016., 12:41
  • Autor:
  • komentara

Iznadprosječno toplo vrijeme nad Europom bi se, prema prognozi, trebalo zadržati sve do sredine listopada.

 
 
 
 
Vremenska prognoza (Foto. Screenshot/Accuweather)
Vremenska prognoza (Foto. Screenshot/Accuweather)

Iznadprosječno toplo vrijeme prevladavat će gotovo nad cijelom Europom sve do početka jeseni čime će razdoblje kasnog ljeta poprimiti sasvim nova obilježja, objavio je jedan od najpoznatijih svjetskih meteoroloških servisa, Accuweather.

Prema njihovoj prognozi, stanovnici južne Europe uživat će u toploj i pretežno suhoj jeseni dok će na području Velike Britanije i Irske biti zabilježene velike količine padalina.

Iznadprosječno toplo vrijeme nad Europom bi se, prema ovoj prognozi, trebalo zadržati sve do sredine listopada.

Meteorolozi najavljuju manje padalina od prosjeka u srednjim i južnim dijelovima Europe, no napominju kako bi zbog toplog zraka češće moglo dolaziti do oluja.

Zbog suhog i toplog vremena nastavit će se sušna razdoblja koja će najviše pogoditi područja juga Itlije i južnog Balkana.

Zbog istog razloga mogući su požari, osobito na području Portugala, Španjolske ali i južne Francuske. Više padalina na tim područjima očekuje se tek krajem godine, odnosno u studenom.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se