Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

visoke temperature iznenadile

Ovako topao travanj dugo nismo imali: Hrvatska se ''pekla'' na rekordnih 30 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoke temperature u petak su iznenadile građane diljem Hrvatske, posebno na istoku zemlje. Rekorder dana bila je Županja s 30 Celzijevih stupnjeva. Inače, prosječna temperatura za kraj travnja je oko 20 stupnjeva za kopnene gradove.

Tri najtoplija grada u podne bili su Županja s 26,4 Celzijeva stupnja čija je temperatura tijekom dana dosegnula vrtoglavih 30 stupnjeva. Slavonski Brod grijala su s 29,3, a Osijek 29 stupnjeva. Na današnji dan, a s istom temperaturom, Osijek je bio najtopliji davne 1913. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Starijima vrijeme ne ide na ruku što pokazuju i pojačane hitne intervencije, i to čak za 20 posto. Liječnici građanima šalju upozorenje da se drže terapije i slušaju liječnike te da ne rade previše.

No, sve što je lijepo kratko traje. ''Idućih dana će biti nestabilnije s povremenom kišom i lokalnim pljuskovima, moguće i obilnijim padalinama, a uz to će se i temperatura sutra osjetno sniziti'', kaže
Damjana Ćurkov, meteorologinja Nove TV.

Ovako topao travanj posljednji je put u Hrvatskoj zabilježen prije 7 godina. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene