Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dan karijera - već tradicionalno mjesto susreta najboljih hrvatskih poslodavaca s najboljim studentima, apsolventima i profesionalcima na početku karijere - održava se danas u Boćarskom domu u Zagrebu, gdje će se posjetiteljima predstaviti 57 hrvatskih tvrtki iz gotovo svih sektora gospodarstva.


 Riječ je o 4. hrvatskom Danu karijera u organizaciji portala "MojPosao", a održava se pod pokroviteljstvom Vlade, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatske udruge poslodavaca i Grada Zagreba.

Vezani članci Meghan Markle i princ Harry Nije prošlo ni 48 sati, a princ Harry pohvalio se da je pronašao i dodatni posao, surađivat će s američkim moćnicima! Irina Shayk (Foto: Profimedia) Poslije prekida ulicom prošetala u grudnjaku i raskopčanoj košulji, fotografe kao da nije doživjela

U organizaciju toga sajma bilo je uključeno 12 studentskih udruga, a prvi put na sajmu sudjeluje i Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom "Zamisli."

Premijer Ivo Sanader nazočio je s više članova Vlade, među kojima su bili potpredsjednik Damir Polančec te ministri gospodarstva Branko Vukelić i znanosti Dragan Primorac, svečanom otvorenju manifestacije na kojoj će za posjetitelje biti organizirane stručne radionice, prezentacije tvrtki te predavanja o zapošljavanju, ponašanju na intervjuu za posao, pisanju životopisa i pronalaženju prvoga ili boljega zaposlenja.

Ocjenivši da je riječ o važnom projektu kojem Vlada daje punu potporu, Sanader je istaknuo da očekuje suradnju organizatora manifestacije i Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZO).

HZZO i portal MojPosao nisu konkurencija, kaže Sanader, jer im je cilj zajednički - što prije pronaći posao onima koji ga traže.

Studentima i mladim posjetiteljima poručio je da "nikada ne odustanu od najsmjelijih ambicija i od ostvarivanja onoga što se čini nemogućim".

Premijer smatra da država treba stvoriti za mlade ljude još bolje uvjete kako bi oni, stekavši potrebne kvalifikacije, mogli pokazati najbolje.

Sanader je pozvao sve tvrtke u Hrvatskoj da budu otvorene suradnji s mladim ljudima. Opetujući da se radi o inicijativi koja zaslužuje punu potporu, predložio je da se takvi susreti održe i u drugim hrvatskim gradovima.

Premijer je obišao prostor sajma i zadržao se na nekoliko štandova na kojima je dobio informacije o interesima poslodavaca i kakvi su im stručnjaci potrebni.