Saša Pavlić, muškarac koji već četvrti dan iz Rijeke nosi križ u Zagreb kako bi Vladi poslao poruku da je novac za kupnju vojnih aviona mogla potrošiti na skupe lijekove za bolesnu djecu, poručio je da će na Trgu svetog Marka biti u četvrtak u 11 sati.

Galerija Fizioterapeut stigao u pomoć Saši Pavliću (Foto: Dnevnik.hr) Riječanin Saša Pavlić na križnom putu (Foto: Saša Pavlić/Twitter) Reporter Dino Goleš sa Sašom Pavlićem, ocem na križnom putu za skupe lijekove za djecu (Foto: Dnevnik.hr) +3 Riječaninu Saši Pavliću u pomoć stigao fizioterapeut (Foto: Dnevnik.hr)

19:04 - Saša Pavlić potvrdio je da će na Trgu svetog Marka biti u četvrtak u 11 sati.

Vezani članci Godišnjica Bleiburga - Ilustracija Objavljeni detalji o obilježavanju bleiburške tragedije: "Pozivamo sve dobronamjerne čista srca i s krunicom u ruci" Riječanin Saša Pavlić na križnom putu (Foto: Saša Pavlić/Twitter) Riječanin na križnom putu: "Ovo je poruka da se nikad više ne dogodi da dijete u Hrvatskoj nema za lijek"

 

18:51 - Otac koji s križem pješači od Rijeke do Zagreba stigao je pred Zagreb. Na svom je Twitteru objavio fotografiju s nazivom mjesta Rakov Potok koje se nalazi desetak kilometara od Zagreba.

 

18:16 - Saša Pavlić je na svom Twitteru objavio je da treba noćenje kod Savskog mosta.

 

12:22 - Pavlić se trenutno nalazi u Jastrebarskom, gdje je stigao fizioterapeut kako bi mu olakšao bolove, a uz Riječanina križ nose još dva pomagača.

S Pavlićem je i danas razgovarao reporter Nove TV Dino Goleš.

"Na početku puta rekao sam da sam s križem do Zagreba ne mogu doći. Danas sam jedva nosio sebe, ali došli su dečki iz Rijeke i Novog Vinodolskog. Uputili smo poziv da nam pomognu jer je i Marin koji mi otprije pomaže na izmaku snaga. Ja kasnim jer sam imao intervenciju fizioterepaeuta jer nisam mgao više hodati. To je divan čovjek koji je ostavio posao kako bi mi došao pomoći. Vidi se Zagreb, cilj je tu. Stalno nas netko zove. Ovo je prvi put nakon dugo godina da je Hrvatska oko nečega ujedinjena i presretan sam zbog toga. Ne očekujemo da nam političari pomažu nositi križ, već želimo da našu poruku pretvore u zakone, tako da nijedno dijete više ne čuje da za njega nema novaca", kaže Pavlić i dodaje kako mu na putu pomažu mnogobrojni građani.

Kazao je kako danas planira stići do Lučkog, a potom se sutra uputiti na Markov trg.
 

Četvrti dan svog križnog puta, Pavlić se na Twitteru požalio na bolove u nogama.

"Desna noga je u apsolutnom raspadu, trebamo pomoć", napisao je.

Saša Pavlić s dvojcem koji mu se pridružio (Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL) Riječanin Saša Pavlić na križnom putu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Pavlić se trenutno nalazi na potezu Draganić, a nakon što je u ljekarni dobio pomoć,  nastavio je put prema Zagrebu gdje bi trebao stići u četvrtak ujutro

Podsjetimo, Saša Pavlić hodočasti za djecu. Poruku Vladi da je tri milijarde kuna umjesto za vojne zrakoplove trebala dati za liječenje bolesne djece – već je poslao.

Nije odustao ni nakon ozljede gležnja. Da mu olakša, u pomoć je priskočio poznati aktivist Marin Miočić Stošić. Mijenjaju se svakih sat vremena.

Bude li sve prema planu, križ pred Vladu dolazi u četvrtak u 11 sati. Reporter Dnevnika Nove TV razgovarao je sa Sašom u Karlovcu. "Ljudi reagiraju. To je lijepo. Razumiju što se događa. Pružaju podršku. Nadam se da je poruka koju nosimo iz Rijeke nekako došla do javnosti, da će se proširiti i da ćemo uspjeti", rekao je Saša.

Na pitanje je li mu teško, kaže: ''Podrazumijeva se da nije lako. Ima i težih i gorih poslova od ovoga. Imamo još taj komad do Zagreba, pa ćemo vidjeti u četvrtak da završimo tu turu, pa ćemo se odmarati.''

Od Zagreba, kaže, nema očekivanja. ''Važno je da prenesemo poruku, da se ona uhvati.''

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju