Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od Rijeke do Zagreba

Riječanin na križnom putu: "Ovo je poruka da se nikad više ne dogodi da dijete u Hrvatskoj nema za lijek"

Riječanin Saša Pavlić na križnom putu (Foto: Saša Pavlić/Twitter)
Riječanin Saša Pavlić na križnom putu (Foto: Saša Pavlić/Twitter) Saša Pavli?/Twitter
Aktualno Galerija +0 Riječanin Saša Pavlić na križnom putu (Foto: Saša Pavlić/Twitter) Galerija 1/1 >>
Financijski prioriteti Republike Hrvatske natjerali su Riječanina Sašu Pavlića na potez kojeg je teško ne zamjetiti. Naime, Pavlić se odlučio na vlastiti križni put od Rijeke do Zagreba - pješke i s ogromnim križem na leđima. Sve to zbog frustracija činjenicom da se u Fondu za rijetke bolesti nalazi tek nešto više od 20 tisuća kuna.

Saša Pavlić je Riječanin koji hoda križni put od Rijeke do Zagreba za plemeniti cilj i želi da Hrvatska više izdvaja za djecu oboljelu od rijetkih i teških bolesti, kojoj su potrebni skuplji lijekovi. Naime, u Fondu za rijetke bolesti, kao što je Pavlić sam naveo putem svojeg Twitter profila, nalazi se tek nešto više od 20.000 kuna, dok je proteklog tjedna, s druge strane, donesena odluka o nabavci starih borbenih zrakoplova ukupne vrijednosti 500 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Proslava Nove godine u Hrvatskoj - 3 Radosan ulazak u Novu godinu Zabavni program, pjesma, veselje: Pogledajte kako su izgledali dočeci Nove godine širom Hrvatske

"Ležim u krevetu i prebirem dojmove, volio bih naglasiti da sam ja tu samo nositelj poruke, nikakvo čudo od čovjeka i ovo hodanje je samo medij koji nosi poruku i volio bih da fokus bude na poruci, da se više nikada ne dogodi da neko dijete u Hrvatskoj nema lijeka za svoju bolest", piše putem Twittera.

"Želim da ova Vlada zagrabi u isti bunar u kojem je našla 500.000.000 USD za kupnju borbenih zrakoplova i napuni fond za rijetke lijekove sa barem 10 posto tog iznosa", napisao je Pavlić.

Pavlić se trenutno nalazi između Skrada i Moravica, a njegov križni put možete pratiti i putem Twittera.

Za Pavlićevu gestu već su čuli lokalni mještani, koji ga dočekuju na cesti te mu nude hranu i vodu, a neki mu znaju ponuditi i novac. Pavlić spava, između ostalog, i u šatoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene