Financijski prioriteti Republike Hrvatske natjerali su Riječanina Sašu Pavlića na potez kojeg je teško ne zamjetiti. Naime, Pavlić se odlučio na vlastiti križni put od Rijeke do Zagreba - pješke i s ogromnim križem na leđima. Sve to zbog frustracija činjenicom da se u Fondu za rijetke bolesti nalazi tek nešto više od 20 tisuća kuna.

Galerija


Saša Pavlić je Riječanin koji hoda križni put od Rijeke do Zagreba za plemeniti cilj i želi da Hrvatska više izdvaja za djecu oboljelu od rijetkih i teških bolesti, kojoj su potrebni skuplji lijekovi. Naime, u Fondu za rijetke bolesti, kao što je Pavlić sam naveo putem svojeg Twitter profila, nalazi se tek nešto više od 20.000 kuna, dok je proteklog tjedna, s druge strane, donesena odluka o nabavci starih borbenih zrakoplova ukupne vrijednosti 500 milijuna dolara.

Vezani članci Policija na zagrebačkim Srednjacima Policijske rotirke zabrinule stanare: Što se to događa u zagrebačkom kvartu Srednjaci? Učitelji Osnovne škole Vežica u Rijeci (Foto: Dnevnik.hr) Učitelji u štrajku zapjevali premijeru: ''Ne moraš biti bogat i lijep. Plenki, budi dobar i povećaj budžet''

"Ležim u krevetu i prebirem dojmove, volio bih naglasiti da sam ja tu samo nositelj poruke, nikakvo čudo od čovjeka i ovo hodanje je samo medij koji nosi poruku i volio bih da fokus bude na poruci, da se više nikada ne dogodi da neko dijete u Hrvatskoj nema lijeka za svoju bolest", piše putem Twittera.

"Želim da ova Vlada zagrabi u isti bunar u kojem je našla 500.000.000 USD za kupnju borbenih zrakoplova i napuni fond za rijetke lijekove sa barem 10 posto tog iznosa", napisao je Pavlić.

Pavlić se trenutno nalazi između Skrada i Moravica, a njegov križni put možete pratiti i putem Twittera.

Za Pavlićevu gestu već su čuli lokalni mještani, koji ga dočekuju na cesti te mu nude hranu i vodu, a neki mu znaju ponuditi i novac. Pavlić spava, između ostalog, i u šatoru.