Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za skupe lijekove

Reporter Nove TV s ocem koji nosi križ od Rijeke do Zagreba: "Bio sam na izmaku snaga, ali nastavio sam. Ima i puno gorih stvari"

Reporter Dino Goleš sa Sašom Pavlićem, ocem na križnom putu za skupe lijekove za djecu (Foto: Dnevnik.hr)
Reporter Dino Goleš sa Sašom Pavlićem, ocem na križnom putu za skupe lijekove za djecu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hodočasnik s križem (Foto: Dnevnik.hr) Hodočasnik s križem (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ogromni drveni križ u jednom je trenutku preuzeo poznati riječki prosvjednik Marin Miočić Stošić (Foto: Twitter) Ogromni drveni križ u jednom je trenutku preuzeo poznati riječki prosvjednik Marin Miočić Stošić (Foto: Twitter) Foto: Twitter +0 Reporter Dino Goleš sa Sašom Pavlićem, ocem na križnom putu za skupe lijekove za djecu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Riječanin Saša Pavlić, koji se odlučio na vlastiti križni put od Rijeke do Zagreba s ogromnim križem na leđima, u svom pothvatu ima mnoge pomagače.

Saša Pavlić, koji već treći dan iz Rijeke nosi križ u Zagreb kako bi Vladi poslao poruku da je novac za kupnju vojnih aviona mogla potrošiti na skupe lijekove za bolesnu djecu, sve je bliži svom cilju.

Pročitajte i ovo Godišnjica Bleiburga - Ilustracija 77. OBLJETNICA Objavljeni detalji o obilježavanju bleiburške tragedije: "Pozivamo sve dobronamjerne čista srca i s krunicom u ruci" Riječanin Saša Pavlić na križnom putu (Foto: Saša Pavlić/Twitter) Od Rijeke do Zagreba Riječanin na križnom putu: "Ovo je poruka da se nikad više ne dogodi da dijete u Hrvatskoj nema za lijek"

Poruke potpore stižu mu sa svih strana, a nakon što je uganuo gležanj, u pomoć mu je priskočio i poznati aktivist Marin Miočić Stošić koji umjesto njega povremeno nosi križ. Roditelji djece stalno im se javljaju i najavljuju da će ih dočekati u Zagrebu gdje bi trebali stići u četvrtak oko 11 sati.

S ocem dvoje djece koji s križem na leđima pješači od Rijeke do Zagreba, kako bi poslao poruku Vladi i upozorio da se u Fondu za rijetke bolesti nalazi tek nešto više od 20 tisuća kuna, kod Novigrada na Dobri razgovarao je reporter Nove TV Dino Goleš.

 "Bio sam na izmaku snaga. Marin se pojavio jučer i pomaže mi da dođemo do Zagreba. Danas nam je cilj doći do Jaske gdje ćemo prespavati, a očekujemo kako ćemo u četvrtak u 11 biti u Zagrebu. Inspiracija je krenula s čitanjem dnevnih novina. U jednom članku je pisalo da nema novaca za djecu, a u drugom da se kupuju avioni za 3 milijarde kuna. Odlučio sam krenuti na put, pa što bude, bude. Hodam od sela do sela, od table do table. Roditelji koji su mi dali potporu motivirali su me da krenem dalje. Ja ih ne bi volio razočarati", kazao je Pavlić.

Kaže kako nije istina da novca za lijekove nema, već je problem u prioritetima.

"Što je prioritet - vojni avioni ili zdrava djeca", kaže Pavlić.

Rekao je kako od početka nije imao nikakva očekivanja.

"Ne znam hoće li nas u Zagrebu itko primiti. Križ nosimo u ime roditelja", kaže.

Na pitanje može li jedan čovjek nešto promijeniti, odgovorio je da je to moguće ako svi odrade svoj posao.

"Bitno je da ne dozvolimo da se dogodi da ijedno dijete ostane bez lijeka, a novca ima", rekao nam je Pavlić.

Na pitanje je li mu teško, odgovara kako ima i gorih stvari.

"Ovo nije neko čudo, teško je živjeti", rekao je Pavlić.

O svom putovanju Pavlić redovito izvještava na Twitteru, gdje je objavio kako je ogromni drveni križ u jednom trenutku preuzeo poznati riječki prosvjednik Marin Miočić Stošić.

Pavliću su na njegovu putu mnogi odlučili pomoći, pa mu tako donose hranu i piće.

Tijekom noći Pavlić je prošao kroz Severin na Kupi, a zadnju fotografiju objavio je iz Rima.

Riječanin Saša Pavlić u subotu je krenuo na vlastiti križni put od Rijeke do Zagreba - pješke i s ogromnim križem na leđima frustriran činjenicom da se u Fondu za rijetke bolesti nalazi tek nešto više od 20 tisuća kuna.

Naime, u Fondu za rijetke bolesti, kao što je Pavlić sam naveo na svom profilu na Twitteru, nalazi se tek nešto više od 20.000 kuna, dok je proteklog tjedna, s druge strane, donesena odluka o nabavci starih borbenih zrakoplova ukupne vrijednosti 500 milijuna dolara.

„Nisu bitni moji osobni stavovi o nikome, moja profesija, nacionalnost, mjesto stanovanja, religija ništa od toga nije bitno osim ove poruke“, napisao je na Twitteru.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene