Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na upit je li se smanjio priljev izbjeglica, Ostojić je rekao kako ih je trenutno nešto manje.


Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u četvrtak novinarima da su dosad u Hrvatsku ušle 92.452 izbjeglice, no u izbjegličkom kampu Opatovac nema nikoga, a u Čepinu je samo pet osoba, jer je većina već otišla ili je na putu prema Mađarskoj.

Vezani članci Slika nije dostupna U Slavonski Brod stižu migrantima Slika nije dostupna Od početka krize kroz Hrvatsku prošlo 307 tisuća migranata i izbjeglica

Na upit je li se smanjio priljev izbjeglica, Ostojić je rekao kako ih je trenutno nešto manje, a od ukupno 92.452 osobe više od 90 tisuća ih je već poslano u Mađarsku, a ostali su na putu i biti će tamo preuzeti. "U Čepinu se nalazi pet osoba koje čekaju bebe iz Vukovara, i onda će i oni zajedno otići", kazao je.

Na pitanje o optužbama iz HDZ-a zbog zabrane njihovu predsjedniku Tomislavu Karamarku da dođe na Prevlaku, Ostojić je odgovorio da Karamarko, kao i svaki drugi građanin, "ne može ući u policijsku bazu", te je najavio da će MUP o tome HDZ-u dati odgovor u zakonskom roku od 30 dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook