Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Tu se nešto događa'

KARAMARKU BLOKIRAN PUT NA PREVLACI Otkriveno i zašto se to dogodilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko istaknuo je kako je sama "ograda" dokaz da se tu nešto događa te je dodao kako Hrvatska više ne može trpjeti nekontrolirane ulaske na svoj teritorij.

Predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, koji je u utorak trebao obići poluotok Prevlaku na jugu Hrvatske, tamo je dočekala policijska blokada, pa je najavljeni obilazak izostao, a on je izjavu za novinare dao na cesti nadomak ulaza u Park Prevlaku.

Pročitajte i ovo Ilustracija kontrola prometa Gužva na autocesti A1: Policija provodila akciju Slika nije dostupna Veliki intervju šefa oporbe Karamarko: Milanović u deset dana prošao put od lažnog humaniste do lažnog ratnika

Istaknuo je kako je sama "ograda" dokaz da se tu nešto događa te je dodao kako Hrvatska više ne može trpjeti nekontrolirane ulaske na svoj teritorij.

ULAZ NA PREVLAKU BLOKIRAN Policija niti novinarima ne dopušta prolazak

'Mi više ne možemo trpjeti nekontrolirane ulaske imigranata u hrvatsku državu. Pričali su o otvaranju južnog koridora i južnog ulaza, upravo ovdje, na ovom području, što bi bilo pogubno za cijelu Hrvatsku. Zamislite samo što bi se događalo s hrvatskim turizmom, koji je jedna osjetljiva grana gospodarstva, u slučaju da počnu kolone imigranata. Prema tome, u Slavoniji su već napravili dosta štete, ne mislim naravno na imigrante, oni su na neki način isto žrtva ove situacije, mislim na Vladu koja ih nekontrolirano pušta, dakle zatvara službene prelaze preko države, a pušta ih da idu livadama, šumama, nekontrolirano i neregistrirano. Prema tome, naprosto treba reći dosta, neka Vlada počne brinuti o nacionalnim, državnim interesima; o gospodarskim i sigurnsim interesima naše zemlje i naših građana', poručio je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a je ustvrdio i kako je posljednjih dana bilo puno kontroverznih izjava oko Prevlake te je ponovio kako je Vlada podbacila noseći se s ovom situacijom s izbjeglicama.

Upitan ima li informaciju o promjeni rute na jug Hrvatske, poručio je kako je sam ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao kako se na Prevlaci priprema centar za izbjeglice.

'O tome se priča, a ministar je rekao da se tu radi centar za imigrante. To je više nego jasna poruka, a druga je stvar što su se oni uplašili. Oni ne brinu o interesu naroda i gospodarskom interesu, jer da paze - onda bi itekako pazili da se ne dogodi ta južna ruta u Dalmaciji, koja ovisi o turizmu. Možemo samo zahvaliti stanovnicima Slavonije koji sve ovo skupa izdržavaju na jedan pravi, domoljubni način i pomažu tim nesretnim imigrantima koliko mogu'', istaknuo je Karamarko te dodao kako je Vlada u potpunosti zakazala.

'Vlada je u svađi sa svima'

Komentirajući priopćenje kojim srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić za loše odnose Hrvatske i Srbije krivi hrvatsku Vladu, Karamarko je rekao kako je Vlada u svađi sa svima.

''Premijer Milanović i Vlada su u svađi sa svima. S kime su u dobrim odnosima, s kim razgovaraju o rješavanju problema? Ovo se ne može riješiti bez zajedničke strategije EU i bez razgovora sa susjedima. Mi želimo znati što je dogovoreno, koliko ljudi ulazi i izlazi iz naše zemlje, jesmo li tranzicijski punkt ili slijepo crijevo kad svi zatvore granice?', istaknuo je predsjednik HDZ-a. Izjavu premijera Zorana Milanovića koji je HDZ-ovu Domoljubna koaliciju nazvao 'žicoljubnom koalicijom' okarakterizirao je kao 'komunikaciju ispod svake razine koju neće prihvatiti'.

'To je slijepo crijevo'

Cestu su blokirala dva policijska vozila i razvučena je traka s oznakom "stop". Na blokadi je bilo nekoliko policajaca kojima je Karamarko, nakon što je rečeno da ne mogu dalje, prišao i čestitao današnji Dan policije.

Uz Karamarka i njegove suradnike bilo je nekoliko lokalnih dužnosnika, te novinari koji su pratili događaj. Novinarima je glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka rekao kako im je samo rečeno da ne mogu dalje od te točke.

Na pitanje o blokadi na Prevlaci, glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić rekla je: "To je slijepo crijevo. Tamo se radi policijska baza za policajce koji će raditi nadzor državne granice. To će biti do daljnjeg tako. Valjda su se ustrojavali kad je prolaz bio zatvoren". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene