Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osnovana sindikalna podružnica zaposlenih u SDP-u: Zabrinulo ih moguće rezanje plaća i otpuštanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposlenici SDP-a osnovali su sindikalnu podružnicu radi zaštite radničkih prava 50-ak zaposlenih u toj stranci, neslužbeno je potvrdio i jedan od zaposlenika uključenih u osnivanje sindikalne podružnice.

Zaposlenici SDP-a osnivaju sindikalnu podružnicu, a na to su se odlučili zbog najavljene sistematizacije u stranci, mogućeg rezanja plaća, ali i otpuštanja zaposlenih u stranci kojoj su proračunska sredstva prepolovljena nakon što su im stranačke proračune osiromašli izbori u 2015. i 2016. godini.

Pročitajte i ovo HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati" Jura Stublić Sluša ga i HDZ Otkriveno koliko je SDP platio Juri Stubliću za korištenje hita Rijeke pravde

Sredstva su značajno smanjena jer stranka ima puno manje zastupnika u Saboru nego u prošlom sazivu, rekao je jedan od članova nove podružnice.

Ističe i da su zaposIenici iz medija doznali da se planira sistematizacija. Iako još još ne znaju hoće li biti otkaza i smanjivanja plaće, žele sudjelovati ravnopravno s poslodavcem u razgovoru o zaštiti radnička prava.

S tom namjerom u utorak su zatražili sastanak s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem.

Sindikalna podružnica za sada okuplja oko 10 posto zaposlenih u SDP-u koji očekuju da će im se i ostali kolege priključiti nakon planiranog sastanka s predsjednikom stranke.

Sindikalna podružnica SDP-a postala je dio Novog sindikata, koji vodi Mario Iveković. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene