Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock)

Sutkinja Općinskog suda u Puli, stavila je izvan snage kazneni nalog, a nakon toga i oslobodila krivnje izvanbračne supružnike iz Italije optužene za uzgoj marihuane radi daljnje prodaje.


Vera Glasnović Gjoni, sutkinja Općinskog suda u Puli, stavila je izvan snage kazneni nalog, a nakon toga i oslobodila krivnje izvanbračne supružnike iz Italije koji su bili optuženi da su uzgajali marihuanu radi daljnje prodaje.

Vezani članci Bolnica,ilustracija (Foto: Getty) Strava u Italiji: Bračni par iz Hrvatske u bolnicu donio bebu koja se nagutala marihuane, liječnici joj se bore za život Evelino Vale, muškarac kojeg su napala trojica huligana u Puli (Foto: Dusko Marusic/Pixsell) Iznenađujuće male kazne: Od trojice napadača na umirovljenika u Puli samo jedan ide – u zatvor

Izvanbračni supružnici oslobođeni su jer je u postupku utvrđeno da se radi o beznačajnom djelu, piše Glas Istre.

Naime, 48-godišnjakinju, koja osim talijanskog ima i hrvatsko državljanstvo, teretilo se da je zajedno sa suprugom, 49-godišnjim talijanskim državljaninom, od svibnja do sredine srpnja 2017. uzgajala marihuanu u unajmljenom stanu u jednom istarskom gradiću.

Teretilo ih se i da su nabavili opremu za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru te uzgojili devet biljaka. Ženu se teretilo za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a muškarca za pomaganje.

Međutim, za vrijeme sudskog postupka žena je iznijela, medicinskom dokumenatcijom potkrijepljenu, obranu da je od 1996. godine HIV pozitivna i da boluje od hepatitisa C. Kako je navela na sudu, 74-postotni je invalid i zbog bolesti i lijekova imala je probleema s bubrezima i jetrom te trpjela jake bolove.

Na internetu je pročitala kako bi joj u uklanjanju bolova mogao pomoći maslac od indijske konoplje, nakon čega je preko interneta nabavila potrebnu opremu, a suprug joj je pomagao u spravljanju preparata.

Objasnila je kako joj je konzumacija navedenog maslaca znatno pomogla u vezi sa zdravstvenim stanjem te da je to za nju lijek.