Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Beznačajno djelo"

Oslobađajuća presuda za uzgoj marihuane u Puli: Nisu je sadili radi prodaje, već da žena ne trpi bolove

Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock
Sutkinja Općinskog suda u Puli, stavila je izvan snage kazneni nalog, a nakon toga i oslobodila krivnje izvanbračne supružnike iz Italije optužene za uzgoj marihuane radi daljnje prodaje.

Vera Glasnović Gjoni, sutkinja Općinskog suda u Puli, stavila je izvan snage kazneni nalog, a nakon toga i oslobodila krivnje izvanbračne supružnike iz Italije koji su bili optuženi da su uzgajali marihuanu radi daljnje prodaje.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

Izvanbračni supružnici oslobođeni su jer je u postupku utvrđeno da se radi o beznačajnom djelu, piše Glas Istre.

Naime, 48-godišnjakinju, koja osim talijanskog ima i hrvatsko državljanstvo, teretilo se da je zajedno sa suprugom, 49-godišnjim talijanskim državljaninom, od svibnja do sredine srpnja 2017. uzgajala marihuanu u unajmljenom stanu u jednom istarskom gradiću.

Teretilo ih se i da su nabavili opremu za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru te uzgojili devet biljaka. Ženu se teretilo za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a muškarca za pomaganje.

Međutim, za vrijeme sudskog postupka žena je iznijela, medicinskom dokumenatcijom potkrijepljenu, obranu da je od 1996. godine HIV pozitivna i da boluje od hepatitisa C. Kako je navela na sudu, 74-postotni je invalid i zbog bolesti i lijekova imala je probleema s bubrezima i jetrom te trpjela jake bolove.

Na internetu je pročitala kako bi joj u uklanjanju bolova mogao pomoći maslac od indijske konoplje, nakon čega je preko interneta nabavila potrebnu opremu, a suprug joj je pomagao u spravljanju preparata.

Objasnila je kako joj je konzumacija navedenog maslaca znatno pomogla u vezi sa zdravstvenim stanjem te da je to za nju lijek.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene