Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužnica

Pripadnik HV-a okrivljen za ubojstvo civila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv 56-godišnjeg umirovljenog pripadnika Hrvatske vojske podignuta je optužnica za ratni zločin nad civilnim stanovništvom kojom ga Državno odvjetništvo u Rijeci tereti za ubojstvo tročlane obitelji u selu Kijani kod Gračaca 1995. godine.

U priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci ne navodi se ime niti inicijali optuženoga, a doznaje se da je riječ umirovljeniku HV-a Rajku Kričkoviću s područja Zagreba, porijeklom iz sela Kijani. Državno odvjetništvo nije navelo niti tko su žrtve, nego samo njihove inicijale, a doznaje se da su ubijeni bili članovi obitelji Sovilj, tada 73-godišnja žena, njezin 43-godišnji sin i 45-godišnja kći.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni zločini Stražar u Malom logoru premlaćivao i zlostavljao Hrvate i Bošnjake, protiv njega je podignuta optužnica Ilustracija OGLASILO SE HRVATSKO MINISTARSTVO Potvrđena optužnica u Srbiji protiv hrvatskih pilota: Uskoro bi trebalo početi suđenje

Optužnica je podignuta nakon provedene istrage, pokrenute sredinom lipnja ove godine, kad je optuženi i uhićen.

'Bačena je ljaga na proslavu 'Oluje''

Tereti ga da je, kao pripadnik 118. domobranske pukovnije HV-a iz Gospića, u razdoblju od 15. do 28. kolovoza 1995. godine u selu Kijani ispred njihove kuće usmrtio civile R. S. i M. S. pucajući u njih, a da je treću žrtvu M. S. zapalio zajedno s kućom i stokom.

Državno odvjetništvo predložilo je sudu da okrivljenome produlji istražni zatvor, u kojem se nalazi od uhićenja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene