Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog poboljšanja hidroloških prilika i povećanja izdašnosti izvorišta voda koja su u sustavu vodoopskrbe Istarske županije istarski župan Ivan Jakovčić popodne je opozvao mjere redukcije korištenja voda I. stupnja za vodoopskrbno područje županije.


Kako se navodi u priopćenju za javnost iz ureda Istarske županije, za provedbu tog Zaključka zaduženi su javni isporučitelji vodnih usluga u Istarskoj županiji koji su dužni izvijestiti o prestanku mjera redukcije.

U Istri je prvi stupanj redukcije korištenja voda uveden 23. srpnja zbog iznimno nepovoljnih hidroloških prilika kao i nepovoljne izdašnosti izvorišta, a trebao je doprinijeti održivosti i stabilnosti vodoopskrbnog sustava.

Vezani članci Prazna Rijeka Kako su dvije županije koje su najbliže žarištu pandemije zaustavile rast broja novooboljelih? Boris Miletić Gradonačelnik Pule nakon dobrih vijesti iz istarskog stožera: "Još malo pa smo korona free"

>> U Istri redukcija vode: Nema pranja automobila, tuširanja na plaži...

Mjerama redukcije vode prvog stupnja zabranilo se zalijevanje javnih zelenih površina, nogometnih igrališta, golf terena i drugih sportskih terena, pranje osobnih automobila, teretnih vozila i vozila javnog prijevoza, pranje poslovnih građevina, instalacija te sredstava za rad i skladištenje, pranje javnih prometnih i drugih površina te navodnjavanje poljoprivrednih površina, osim staklenika i plastenika. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook