Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poboljšanje hidroloških prilika

Opozvane mjere redukcije vode u Istri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog poboljšanja hidroloških prilika i povećanja izdašnosti izvorišta voda koja su u sustavu vodoopskrbe Istarske županije istarski župan Ivan Jakovčić popodne je opozvao mjere redukcije korištenja voda I. stupnja za vodoopskrbno područje županije.

Kako se navodi u priopćenju za javnost iz ureda Istarske županije, za provedbu tog Zaključka zaduženi su javni isporučitelji vodnih usluga u Istarskoj županiji koji su dužni izvijestiti o prestanku mjera redukcije.

U Istri je prvi stupanj redukcije korištenja voda uveden 23. srpnja zbog iznimno nepovoljnih hidroloških prilika kao i nepovoljne izdašnosti izvorišta, a trebao je doprinijeti održivosti i stabilnosti vodoopskrbnog sustava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povećana potrošnja Planira li Zagreb uvesti redukciju vode? Mjere u Istri daju rezultate Ilustracija restriktivne mjere Jednoj hrvatskoj regiji prijeti nestašica vode, župan najavio restrikcije: "Moramo smanjiti potrošnju za sve što nije nužno"

>> U Istri redukcija vode: Nema pranja automobila, tuširanja na plaži...

Mjerama redukcije vode prvog stupnja zabranilo se zalijevanje javnih zelenih površina, nogometnih igrališta, golf terena i drugih sportskih terena, pranje osobnih automobila, teretnih vozila i vozila javnog prijevoza, pranje poslovnih građevina, instalacija te sredstava za rad i skladištenje, pranje javnih prometnih i drugih površina te navodnjavanje poljoprivrednih površina, osim staklenika i plastenika. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene