Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjere štednje ne prestaju

U Istri redukcija vode: Nema pranja automobila, tuširanja na plaži...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako izgleda život kada su na snazi redukcije vode, znaju u Istri gdje se već mjesec dana ne smiju prati automobili, zalijevati vrtovi niti tuširati na plaži.

Više od mjesec dana Ante nije oprao automobil. To je, kaže, njegov doprinos štednji vode. Voda iz tuševa na javnim plažama također ne teče. Turisti su se već privikli na nestašicu. Ona im ne kvari odmor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika zabrinutost Jednom od najposjećenijih mjesta u Europi prijeti nova suša: "Treba nam 50 dana kiše" Slika nije dostupna Ozbiljne posljedice Suša ubire danak: Kritično u Slavoniji i Istri

>> Splitsko-dalmatinska županija traži proglašenje elementarne nepogode

Trava se na stadionima, također, od zabrane nije zalijevala. Njenoj podlozi može pomoći samo kiša koja još uvijek nije u meteorološkim planovima.

Nestašica vode najteže će pogoditi poljoprivrednike. Gradska i općinska povjerenstva već su krenula u procjenu . Prema prvim informacijama iznos nastalih šteta mogao bi naveliko premašiti 300 milijuna kuna.

Ključno crpilište na samom je izmaku snaga. Danas se u Butonigi mjerilo 33 m i 25 cm. Bez suradnje građana, poljoprivrednika, turističkih djelatnika i gospodarstvenika Istra neće izdržati sušu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene