Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objava državnog inspektorata

Povlači se još jedan proizvod: Popularni začin sadrži povišenu razinu pesticida

Ilustracija
Ilustracija Cropix
Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Cropix Trgovina - 3 Trgovina - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Trgovina, ilustracija - 5 Galerija 1/3 >>
Zbog povišene razine pesticida klorpirifosa, opoziva se kurkuma u prahu Haldi (Turmeric powder Haldi) od 100 grama, izvijestio je u četvrtak Državni inspektorat Republike Hrvatske.

Državni inspektorat izvijestio je u četvrtak da se opoziva još jedan proizvod, i to kurkuma u prahu. Zbog zaštite potrošača, mole se kupci da taj proizvod s rokom trajanja 28. veljače 2024. ne konzumiraju i da proizvod vrate u trgovinu Pekinška Patka, Vlaška 78 kako bi dobili povrat novca.

Pročitajte i ovo Neredi u Dublinu - 3 PLJAČKE I PALEŽ VIDEO Kaos u Dublinu: Nakon napada nožem izbili neredi, tuku se s policijom, pale aute, autobuse, tramvaje…

Riječ je o kurkumi u prahu Haldi, trgovačkog naziva TRS Asia’s Findest Foods, s LOT brojem T530222, bar koda 5017689004217, podrijetlom iz Indije.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene