Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoke temperature

VRHUNAC TEK DOLAZI Stigao je novi toplinski val i trajat će...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paklene vrućine se nastavljaju.

Hrvatsku je zahvatio novi toplinski val i trajat će danima. Vrhunac će dosegnuti za vikend.

Pročitajte i ovo Velike vrućine toplinski val I danas pakleno vruće: Četiri regije pod crvenim meteoalarmom, moguća i lokalna nevremena Ilustracija Upozorenje stručnjaka Mediteranska zemlja obara povijesne toplinske rekorde, temperature idu do 50 stupnjeva: "Ovo će naštetiti svima"

Uz umjeren razvoj oblaka u drugom dijelu dana lokalni pljuskovi i grmljavina mogući su ponajprije Slavoniji i Baranji, unutrašnjosti Dalmacije te na krajnjem jugu. 

Vjetar slab, poslijepodne do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu ujutro te ponovno navečer slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između čak 32 i 38 stupnjeva Celzijusa.

Evo koji gradovi su iduća četiri dana u opasnosti od vrućine

I za vikend, a kako se čini i u idućim tjednu na kopnu će se nastaviti većinom sunčano i vruće vrijeme, pri čemu će sasvim sigurno ponegdje biti i vrlo vruće uz temperaturu preko 35 stupnjeva.

Slično i na Jadranu. Dosta sunca, vrlo vruće, a dosta toplo bit će i tijekom noći. Oko 25. Danju 35. Možda i više stupnjeva. Ujutro će puhati bura, tijekom dana uglavnom zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Za kninsko, riječko, splitsko i dubrovačko područje narednih dana izdano je upozorenje na vrlo veliku opasnost od toplinskih valova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene