Dario Hrebak kaže da se ponovo testirao i da nema koronavirus. Liječnici su na nogama jer je iz samoizolacije došao u Sabor kako bi Plenković imao 76 ruku.

Galerija Dario Hrebak dao potpis Plenkoviću za formiranje Vlade Dario Hrebak (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Dario Hrebak (Foto: Damir Spehar/PIXSELL) - 1 +1 Dario Hrebak dao potpis Plenkoviću za formiranje Vlade

Saborski zastupnik i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak objavio je na svom profilu na Facebooku da se ponovno testirao na koronavirus te da je ponovno negativan.

Vezani članci Hrvatski sabor, ilustracija Sabor odlučio: Rekli su "ne" prijedlogu Zakona o pobačaju Sabornica U Saboru o izmjenama zakona o prekidu trudnoće: "Nije isto kada nastaje ljudski život i kada nastaje ljudska osoba"

"Jučer sam se ponovno testirao i nalaz testa opet je negativan. I dalje ću slušati epidemiološku struku i o svemu pravovremeno obavještavati javnost.

Još jednom čestitam svima koji su organizirali sjednicu gradskog vijeća prije tjedan dana pod visokim epidemiološkim standardima jer iako je prošlo već tjedan dana, nitko od nazočnih na gradskom vijeću nije razvio nikakve simptome bolesti", poručio je Hrebak.

Bjelovarski gradonačelnik i saborski zastupnik Dario Hrebak testirao se na koronavirus, nalaz je bio negativan i on je u srijedu sudjelovao na konstituirajućoj sjednici Sabora.

Nadležna epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zastupniku Hrebaku odredila je obveznu mjeru samoizolacije jer je sudjelovao na sjednici Gradskog vijeća kojoj je nazočila osoba pozitivna na SARS-CoV-2.

Potom mu je dopušteno da sam odluči hoće li u samoizolaciju, navedeno je u priopćenju HUBOL-a. 

Krunoslav Capak osobno je potpisao potvrdu da Hrebak sam odluči želi li u samoizolaciju.

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) smatra da je dolaskom u Sabor Darija Hrebaka, iako mu je određena obvezna mjera samoizolacije, u pitanje dovedena jednakopravnost zdravstvene zaštite za sve građane, što je zajamčeno Zakonom o zdravstvenoj zaštiti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju