Obavijesti Video Pretražite Navigacija
trese li mu se fotelja?

Oglasio se HDZ-ovac ulovljen u noćnom klubu s investitorima, evo kako je objasnio susret s ljudima kojima izdaje odobrenja

Ivo Milatić
Ivo Milatić Foto: DNEVNIK.hr
Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Ivo Milatić koji se u ponedjeljak našao na udaru kritika oporbe zbog medijskih napisa da se u noćnom klubu zabavlja s investitorima kojima izdaje odobrenja, uzvratio je da je tamo bio privatno i nije bilo riječi o temama iz Ministarstva i dozvolama.

"Tamo sam boravio privatno, zajedno s kolegicama i kolegama s kojima surađujem ili sam ranije surađivao u Ministarstvu. Radi se o javnom prostoru u koji može ući svatko, te sam tom prigodom usputno susreo i nekoliko osoba koje se bave energetikom u privatnom sektoru. Nije bilo riječi o bilo kakvim temama u vezi s radom Ministarstva gospodarstva, niti o odlučivanju o bilo kakvim dozvolama, što se neutemeljeno aludira u članku", rekao je Milatić Hini.

Kazao je i da se događalo i događat će se "da zaposlenici Ministarstva, bilo dužnosnici ili službenici, i u privatno vrijeme susretnu usputno i osobe s kojima imaju poslovne kontakte, ali najvažnije je pritom da se ne radi o susretima koji bi upućivali na kršenje zakona ili bilo kakvu vrstu pogodovanja".

Objava 24sata da se državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić zabavlja u noćnom klubu s investitorima kojima izdaje odobrenja izazvala je žestoke kritike oporbe koja je ocijenila da je riječ o čistom sukobu interesa te da je 'premijer Andrej Plenković otac takvih situacija'.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović PRIOPĆENJE IZ UREDA PREDSJEDNIKA Milanović odgovorio pravobraniteljici: "Biti gej nije ni uvreda ni problem, osim ako si dio licemjerne političke družine"

Mirela Ahmetović (SDP) ustvrdila je ranije danas da su HDZ-ovci zatvorili cijeli krug jer su se na okupu našli vlast, lobisti i investitori koji drže gotovo trećinu energetskih odobrenja u Hrvatskoj koja su izdana, dok neki drugi čekaju to energetsko odobrenje odnosno uopće natječaj i hoće li biti ili ne zadovoljeni uvjeti da oni mogu dalje investirati.

Zvonimir Troskot (Most) smatra da je riječ o čistom sukobu interesa i nastavku Milatićeve politike pogodovanja, kao što pogoduje predatoru Vujnovcu jer prodaje svoje vino u Konzumu.

I za Daliju Orešković (SSIP) to je čisti i nedvosmisleni sukob interesa, samim time što je vjerodostojnost obavljanja svoje funkcije i nepristranost u obnašanju onoga što spada u njegov djelokrug rada i nadležnost doveo u pitanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene