Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na uvrede

Odvjetnička komora protiv Mamića: Institucije, djelujte!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić zbog uvreda iznesenih na račun Ivice Crnića, odvjetnika Eduarda da Silve, na sudu kažnjen s 10.000 kuna, Hrvatska odvjetnička komora od nadležnih je institucija zatražila da ubuduće spriječe takvo ponašanje.

Hrvatska odvjetnička komora (HOK) danas je najoštrije osudila napad izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića tijekom ročišta na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu na člana Komore, odvjetnika Ivicu Crnića, te pozvala nadležne institucije na djelovanje kako bi se ubuduće spriječilo takva ponašanja na sudovima.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić - 1 nastavak suđenja za izvlačenje novca Bivši financijski direktor Dinama na suđenju Mamićima: "Nisam znao za inozemni račun kluba" Jasmin Agić Afera Dinamo 2 Veliki preokreti na suđenju braći Mamić: Agić otkrio da je na ruke dobio 500 tisuća dolara

"Hrvatska odvjetnička komora najoštrije osuđuje ničim izazvani agresivni napad Zdravka Mamića na člana Komore odvjetnika Ivicu Crnića, za vrijeme dok je on obavljao svoje redovite odvjetničke zadaće na sudu u Zagrebu. Svojim nasilnim ponašanjem Zdravko Mamić je ujedno omalovažio i uvrijedio i sud", stoji u priopćenju HOK-a.

>> Zdravko Mamić neće u pritvor, odbijena žalba državnog odvjetništva

Mamić je usred ročišta na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu vrijeđao Crnića, odvjetnika bivšeg igrača Dinama i hrvatskog reprezentativca Eduarda Da Silve koji osporava zakonitost menadžerskog ugovora na temelju kojeg Mamić od njega traži višemilijunski iznos. Mamić je zbog vrijeđanja kažnjen s 10 tisuća kuna, no unatoč toj kazni nastavio je vrijeđati odvjetnika Crnića, nakon čega je sam napustio sudnicu.

"U javnosti je već zabilježeno više slučajeva u kojima je Zdravko Mamić, visoki nogometni dužnosnik GNK Dinamo i Hrvatskog nogometnog saveza, vrijeđao i omalovažavao i druge osobe, na žalost bez reakcije tih institucija. Ne samo u zaštiti dostojanstva odvjetnika Ivice Crnića ili bilo kojeg drugog odvjetnika, već i u cilju da se ubuduće spriječe takva ponašanja na sudovima, Hrvatska odvjetnička komora poziva nadležne insitucije na djelovanje", stoji u priopćenju HOK-a tim povodom.

Odvjetnik Crnić najavio je da će zbog uvreda koje mu je uputio tužiti Mamića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene