Lijes Milana Bandića
Lijes Milana Bandića Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Nakon što su mediji problematizirali nelogičnosti iz noći u kojoj je preminuo Milan Bandić, kao što je mjesto na kojem je bio, je li prvo pozvana Hitna pomoć ili netko drugi te na koju adresu je pomoć došla po Bandića priopćenjem se javila odvjetnica obitelji Ksenija Vržina.


U priopćenju odvjetnica moli javnost da se obitelj Bandić poštedi medijskog linča nakon što su mediji počeli prenositi "uvredljive i klevetničke navode o pokojniku zbog čega su prodrli u privatnost pokojnika, ali i privatni život njegove obitelji".

Vezani članci Tomislav Tomašević - 4 Tomašević izabran za gradonačelnika Zagreba: Pogledajte rezultat u odnosu na zlatno doba Milana Bandića Bandićev grob - 3 Bandić je pokopan mimo propisa? "To grobno mjesto nije postojalo do 1. ožujka, pokojnik je ponižen, a Mirogoj devastiran"

Vržina ističe da je obitelj pokojnika za cijelo vrijeme njegovog obnašanja funkcije gradonačelnika izbjegavala javni život i medije te to namjerava činiti i u budućnosti.

Navodi da je obitelji nanesena velika duševna bol zbog "uvredljivih i klevetničkih objava" te ističe da "svaka obitelj, pa tako i obitelj pokojnog Milana Bandića, ima se pravo dostojanstveno oprostiti od svog voljenog pokojnika, a što uvredljivi i klevetnički navodi u medijima ne dozvoljavaju".

Obitelj Bandić preko odvjetnice moli da se poštuje pravo na dostojanstvo i pravo na privatnost članova obitelji inače će biti primorani zatražiti zaštitu nadležnih tijela.