Obavijesti Video Pretražite Navigacija
80-ak sudionica

Održan prvi Women's Weekend: "Malo je žena na pozicijama vlasti u poduzećima i državi"

Aktualno Galerija Sabina Tandara Knezović Sabina Tandara Knezović Foto: DNEVNIK.hr Valentina Baus, novinarka Nove TV Valentina Baus, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Nevena Rendeli Vjezović, organizatorica konferencije Nevena Rendeli Vjezović, organizatorica konferencije Foto: DNEVNIK.hr Renata Saleci, sociologinja i filizofkinja Renata Saleci, sociologinja i filizofkinja Foto: DNEVNIK.hr +3 Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarner Galerija 1/8 >>
Žene iz Hrvatske i regije okupile su se na prvom Women's Weekendu koji se održava u Rijeci. 80-ak predavačica, moderatorica, govornica sudjeluje na ženskoj konferenciji na kojoj se govori dakako o ženama, njihovom položaju i pravima. Tamo je bio i reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

Glumice, znanstvenice, novinarke, direktorice - sve su to naše žene, iste one koje katkada ne primjećujemo, katkada ih gledamo u potpunosti ravnopravnima muškarcima, a katkada ih zanemarujemo....

"Moram ti nekako priznati da nemam uzor. Naprosto gledam kolege kako rade i kad i kod svakoga prepoznam nešto dobro. Pa tako recimo tebe sjajno volim vidjeti u nekakvim poplavama i požarima recimo i - voljela bi biti kao ti u takvim situacijama", kroz smijeh je ispričala Sabina Tandara Knezović reporterka Dnvnike Nove TV.

Iako je, kako tvrde, većina žena sve ravnopravnija u svakodnevnom životu - njihov položaj u društvu još nije izjednačen.

Pročitajte i ovo Noćni marš Štrajk u kuhinji, štrajk na ulici VIDEO Noćni marš za prava žena: ''Mizoginistima, klečateljima, obiteljašima i transfobima poručujemo - Nećete nas prestrašiti, nećete nas ušutkati!''

"Mi žene odgajamo muškarce također, tako da kreće i od nas. Tako da te prve promjene i učenja o ravnopravnosti i učenju jednakosti mora krenuti od malih nogu", rekla je Nevena Rendeli Vjezović, organizatorica konferencije.

"Tiranija izbora" naslov je jednog od najzanimljivijih izlaganja prvoga dana slovenske filozofkinje, socionoginje i pravne teoretičarke Renate Saleci.

"Kad gledam profesorice, ima puno i studentica koje prave doktorat, ali je redovitih profesorica jako malo, jako je malo recimo žena u akademiji znanosti i na pozicijama vlasti u poduzećima i u državi", tvrdi Saleci.

Pročitajte i ovo Prosvjed na međunarodni dan žena na Filipinima borba za prava Žene prosvjeduju diljem svijeta: "Ravnopravnost spolova sve je dalje"

Dio uspješnih hrvatskih žena smatra da u današnje vrijeme mogu i same dosta pridonijeti svom položaju u društvu.

"Ja sam na svom obrazovanju radila, ja sam doktorirala turizam tako da mislim da to itekako pomaže prije svega sa znanjem, samoouzdanjem pa onda ni rezultati neće izostati", poručila je dr.sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarner.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene