Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osnovne namirnice

Dvije vrste mesa skinute s liste, treća osvanula: Pogledajte koliko će koštati ulje, mlijeko, brašno, pile...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Vlada je danas ograničila cijene osnovnih namirnica na nove iznose. Na listu je dodala jednu novu vrstu svinjetine, ali su s popisa, zbog mogućih nestašica, skinute lopatica i vratina.

U najnovijem paketu mjera Vlade ograničene su i cijene osnovnih prehrambenih proizvoda. Na tom popisu dosad su se nalazile svinjske lopatica i vratina, ali ih više nema. No zato se na listi našla nova vrsta svinjetine - carsko meso. 

Premijer Andrej Plenković otkrio je i razlog micanja. "Zbog mogućih nestašica mičemo svinjske proizvode - lopaticu i vratinu. Stavili smo zato carsko meso. Znači, osam proizvoda umjesto devet. Carsko meso je unutra, lopatica i vratina su vani", rekao je Plenković prilikom prezentacije novih mjera Vlade.

Pročitajte i ovo Krešimir Sever Sindikalist Krešimir Sever Je li Vladin paket pomoći dovoljan? "Cijene hrane divljaju i dalje"

Prema novom prijedlogu mijenja se samo najviša cijena suncokretova ulja, koja će od prvog travnja iznositi 1,72 eura (dosad je bila 1,86).

Ilustracija Ograničenje cijena osnovnih prehrambenih namirnica Foto: DNEVNIK.HR

Neće se mijenjati cijena litre mlijeka s 2,8 posto mliječne masti (0,98 eura), glatkog (0,80 eura) ni oštrog brašna (0,83 eura), šećera (1,33), cijelog pileta (3,32 eura) i svinjskog mljevenog mesa (4,11 eura).

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Četvrti paket pomoći Plenković predstavio detalje mjera: "Tri su glavne stavke"

Cijena kilograma carskog mesa ograničit će se na 3,79 eura.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene