Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miran prosvjed

Očajni radnici Konstruktora poručili šefu: 'Žderiću, i naša dica kruva trebaju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu je između 8 i 12 sati održan miran prosvjed radnika Konstruktora.

Oko 70-ak radnika Konstruktora krenulo je s Rive i oko 8:30 sati stigli su s transparentima pred zgradu Uprave Konstruktora. Uzvikivali su 'Hoćemo plaću', a sindikalni čelnici su ušli u zgradu gdje očekuju da će s njima razgovarati Željko Žderić.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

>> Plaće još nisu stigle: Radnici 'Konstruktora' obustavili proizvodnju

'Imamo informaciju da je Žderić obilazio gradilišta, ali ga nitko od radnika nije vidio. Radnici su na kraju snaga, postoji bojazan da će ljudi poduzeti još gore mjere i nismo sigurni da ćemo to moći kontrolirati', rekao je Ivica Blažević, regionalni povjerenik Sindikata graditeljstva.

Prosvjed je organizirao Sindikat graditeljstva Hrvatske, a oko 9 sati broj prosvjednika narastao je na između 200 i 300. Radnici navodno razmišljaju i o tome da sami pokrenu stečaj, te da putem tog postupka naplate svoja potraživanja, ističu sindikalisti.

'Ovaj prosvjed organiziran je da se građanima pokaže kako se tvrtka odnosi prema radnicima', rekao je Zoran Kačić, sindikalni povjerenik. prosvjed je trajao do podne, a radnici nisu još jednom uspjeli razgovarati s nikim iz Uprave tvrtke.

Konstruktor ne izvodi radove, HAC poduzeo mjere

Konstruktor Inženjering d.d. Split angažiran je, kako doznajemo iz HAC-a, na više gradilištima Hrvatskih autocesta. Radovi koji su u nadležnosti Konstruktor Inženjeringa ne izvode se, a HAC je do sada poduzeo niz ugovorom predviđenih koraka kako bi se riješila navedena problematika te kako bi se radovi na dijelu Konstruktor Inženjering nastavili, tj. kako bi partneri u poslovnim udrugama preuzeli radove na promatranom dijelu.

Evo gradilišta na kojima je angažiran i Konstruktor:

- izgradnja mosta preko rijeke Drave na dionici Beli Manastir-Osijek autoceste A5
granica Republike Mađarske - Osijek - granica Bosne i Hercegovine,
- izgradnja dionice Ravča - Ploče, poddionica Vrgorac - Ploče i vijadukta Otrić Seoci
na dionici Ravča - Ploče autoceste A1 Zagreb - Split - Dubrovnik,
- izgradnja tunela Sveti Ilija,
- izgradnja dionice Buševec - Lekenik autoceste A11 Zagreb - Sisak

Ukupna vrijednost ugovorenih radova po predmetnim ugovorima iznosi 4.036 milijardi kuna od se čega 1.107 milijarda kuna odnosi na Konstruktor Inženjering, od toga je za realizaciju Konstruktor Inženjeringu ostalo 449 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene