Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko se može pohvaliti...

Objavljeni podaci: Pogledajte koliko je Hrvatima narasla plaća u godinu dana

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Za razdoblje od siječnja do listopada ove godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama iznosila je 1138 eura, što je u odnosu na isto razdoblje lani nominalno više za 12,8 posto, a realno za 3,8 posto.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za listopad iznosila je 1178 eura, što je na godišnjoj razini nominalno više za 14,6, a realno za 8,3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u srijedu.

U odnosu na plaću za rujan ove godine, prosječna neto plaća za listopad bila je nominalno viša za 1,9 posto, a realno za 1,4 posto.

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za listopad isplaćena je u zračnom prijevozu, 1856 eura, a najniža u proizvodnji odjeće, 756 eura.

Pročitajte i ovo Građani odgovaraju na pitanje kako se pripremaju za blagdane Pripreme za Božić U anketiranju građana naletjeli smo i na jednu poznatu osobu: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Prema izvješću DZS-a, medijalna neto plaća za listopad iznosila je 1014 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za listopad iznosila je 1630 eura, što je u odnosu na rujan nominalno više za 2,1 posto, a realno za 1,6 posto.

Na godišnjoj je razini prosječna bruto plaća nominalno viša za 16,8 posto, a realno za 10,4 posto.

Najviša plaća u zračnom prijevozu

Kao i kod neto plaće, najviša prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za listopad bila je u zračnom prijevozu, u iznosu od 2693 eura, a najniža u proizvodnji odjeće, u iznosu od 990 eura.

Za razdoblje od siječnja do listopada ove godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama iznosila je 1138 eura, što je u odnosu na isto razdoblje lani nominalno više za 12,8 posto, a realno za 3,8 posto.

Pročitajte i ovo Vozačka dozvola Gen2 - 2 Gen2 Počelo izdavanje nove vozačke dozvole: Pogledajte kako izgleda

U listopadu je bilo prosječno 175 plaćenih sati, što je u odnosu na rujan više za 4,8 posto. Najveći broj plaćenih sati bio je u djelatnosti vodni prijevoz (186), a najmanji u djelatnosti socijalne skrbi bez smještaja (152).

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu za listopad iznosila je 6,60 eura, što je u odnosu na rujan niže za 2,2 posto, a u odnosu na isti mjesec prethodne godine više za 9,8 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene