Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neznatna promjena

Objavljene nove cijene goriva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijene motornih benzina od ponoći će se na Ininim benzinskim postajama, kako se neslužbeno doznaje, neznatno promijeniti.

Eurosuper 95 poskupjet će za jednu lipu, a Eurosuper 98 pojeftiniti za jednu lipu, dok će lož ulje i plavi dizel poskupjeti za četiri, odnosno pet lipa, a eurodizel za devet lipa po litri.

Prema neslužbenim informacijama, od ponoći će cijene Ininih Eurosupera 95 biti više za jednu lipu po litri, pa će se eurosuper BS 95 prodavati po 10,15 kuna (do sada 10,14 kuna), a eurosuper BS 95 class po 10,19 kuna (do sada 10,18 kuna).

Za jednu lipu pak pojeftinit će Inin eurosuper BS 98+ class koji će se od ponoći prodavati po 10,51 kunu (do sada 10,52 kune).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UOBIČAJENI UTORAK Još jedan udarac na novčanike građana: Gorivo opet poskupjelo, pogledajte nove cijene Dizel Novi udarac Europi prijeti nestašica dizela: "U tom slučaju sve će stati. Bojim se da će biti ozbiljnih problema"

>> Objavljene nove cijene goriva - Ministarstvo

Eurodizelska goriva od ponoći će na Ininim benzinskim postajama, kako se neslužbeno doznaje, biti skuplja za devet lipa po litri. Nova cijena eurodizela BS iznosi 9,88 kuna (do sada 9,79 kuna), a eurodizela BS class 9,92 kune (do sada 9,83 kune). Ina će od ponoći za četiri, odnosno pet lipa po litri povećati cijene lož ulja i plavog dizela. Loživo ulje ekstra lako koštat će 7,06 kuna (do sada 7,02 kune), a plavi dizel 6,27 kuna (do sada 6,22 kune).

Promjene na Ininim benzinskim postajama u skladu su s kretanjima cijena derivata čije je najviše dopuštene cijene na hrvatskom tržištu u razdoblju od 27. studenog do 10. prosinca danas objavilo Ministarstvo gospodarstvo. Ministarstvo, temeljem Pravilnika o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, svaki drugi ponedjeljak utvrđuje najviše cijene derivata, a u tom razdoblju naftne kompanije mogu mijenjati cijene, ali one ne smiju biti više od najviše dopuštenih.

Prema Pravilniku, promjena cijena ovisi o kretanju cijena derivata na mediteranskom tržištu i tečaju dolara u protekla dva tjedna, a najveća dopuštena promjena naviše ili naniže na dan obračuna u odnosu na važeću najvišu maloprodajnu cijenu je tri posto.

  Ina je danas na svojim web stranicama objavila kako su u proteklom obračunskom razdoblju kotacije benzina na mediteranskom tržištu porasle do 2,01 posto, dok su kotacije plinskih ulja porasle do 0,41 posto. Tečaj dolara u odnosu na kunu je ojačao za 1,07 posto u odnosu na prethodno obračunsko razdoblje. (HIna)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene