Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Lici

Otkriveno je li obitelj osumnjičene za ubojstvo bebe bila u sustavu socijalne skrbi

Pravosudna policija u Gospiću - 1
Pravosudna policija u Gospiću - 1 Foto: Vijesti Nove TV u 14
Obitelj uhićene 20-godišnjakinje iz Perušića, osumnjičene za teško ubojstvo novorođenčeta "nije bila u evidenciji Hrvatskog zavoda za socijalni rad" i "oni nisu korisnici prava ili usluga u sustavu socijalne skrbi", doznaje Hina u četvrtak u Središnjoj službi Zavoda.

"Područni ured Gospić poduzet će sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi pružanja pomoći obitelji, a posebno radi zaštite prava i interesa djece", stoji u odgovoru Hini iz Središnje službe Hrvatskog zavoda za socijalni rad, na upit jesu li maloljetna djeca uhićene majke adekvatno zbrinuta u ovoj tragičnoj situaciji.

Ravnateljica gospićkog Centra za socijalnu skrb Nikolina Devčić kaže da njihovi "stručni radnici nisu imali saznanja o obitelji niti su ikada dobili informaciju o potrebi postupanja službe". Načelnik Općine Perušić Ivica Turić rekao je za Hinu da mu nije poznato tko je i odakle je uhićena 20-godišnjakinja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za još jednom se traga Mještani u strahu nakon užasa u malom selu u susjedstvu: Žena u šumi pronađena polugola i vezana

Pročelnica Nada Marjanović je, na pitanje pomažu li općina ikako obitelji u ovoj tragičnoj situaciji, odgovorila da oni za to nisu nadležni. "Naša se općinska socijalna politika provodi djelomično u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb, ali s konkretnim slučajem Općina Perušić "nema ama baš nikakve veze", rekla je pročelnica Marjanović. Štoviše, dodala je da ni ona, kao ni načelnik Turić, nemaju o slučaju nikakva druga saznanja od onog što se piše po medijima, odnosno, da ni njoj još nije poznato o kojoj je ženi i obitelji riječ.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije prvi takav napad Lav raskomadao radnika (30): Otkidao mu je dio po dio tijela, njegovu odjeću pronašli su idući dan

Policija je priopćila da je mrtvo tijelo novorođenčeta pronađeno 4. kolovoza. Lokalni portal Slobodna Lika objavio je da je tijelo nađeno u mjestu Prvan Selo kod Perušića u seoskom bunaru, a prema neslužbeno medijskom navodu, navodno ga je pronašao stočar kada je došao uzeti vode.

Prema kaznenoj prijavi, tragični događaj teškog ubojstva dogodio se u nepoznato vrijeme između 31. srpnja i 4. kolovoza, za što je osumnjičena 20-gogodišnjakinja koja se sada po odluci suca istrage nalazi u istražnom zatvoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene