Pripadnici najelitnije policijske postrojbe - anti-terorističke jedinice Lučko pred okupljenim posjetiteljima su vježbom obilježili 29 godina postojanja.

Galerija


Vježbom su pripadnici postrojbe pokazali svoju opremljenost i spremnost. Naime, tijekom Domovinskog rata ova jedinica je sudjelovala u svim najvažnijim vojno-policijskim akcijama na području Republike Hrvatske.

Vezani članci Gordan Duhaček (Foto: Filip Kos/PIXSELL) - 3 Policija "objasnila" razloge uhićenja novinara u zračnoj luci: "Duhaček nije poštovao dogovor, javio se izvan radnog vremena" Gordan Duhaček (Foto: Dnevnik.hr) Gong o slučaju Duhaček: Nedopustiv pritisak na novinare

U tim je akcijama poginulo devetnaest, a ranjeno 52 pripadnika. Za poginule su danas položeni i vijenci.

Predsjednik Udruge ratnih pripadnika ATJ Lučko Darko Lutring kaže da danas funkcioniraju isto kao što su funkcionirali i devedesete. „Spremni smo, odani smo i izvršavamo svaku zadaću koju nam zadaju“ dodao je.

A zapovjednik ATJ Lučko Mate Bilobrk opisao je da su njegovi dečki najbolji. No, detaljno ih opisati ne može budući da je, kako je rekao da jesvaka riječ o njima suvišna jer ih je kroz govor nemoguće opisati.