Pripadnici najelitnije policijske postrojbe - anti-terorističke jedinice Lučko pred okupljenim posjetiteljima su vježbom obilježili 29 godina postojanja.

Galerija


Vježbom su pripadnici postrojbe pokazali svoju opremljenost i spremnost. Naime, tijekom Domovinskog rata ova jedinica je sudjelovala u svim najvažnijim vojno-policijskim akcijama na području Republike Hrvatske.

Vezani članci Krušna peć, ilustracija Užas u Sloveniji: Prilikom rušenja krušne peći pronašli dječju lubanju: ''Ovdje živim 41 godinu i svih ovih godina nije se dogodilo ništa neobično'' Eksplozija u Zagrebu - 1 U eksploziji u Zagrebu uništena kuća, žena lakše ozlijeđena: "Bio sam u kupaoni, prao ruke. Mislio sam da je potres"

U tim je akcijama poginulo devetnaest, a ranjeno 52 pripadnika. Za poginule su danas položeni i vijenci.

Predsjednik Udruge ratnih pripadnika ATJ Lučko Darko Lutring kaže da danas funkcioniraju isto kao što su funkcionirali i devedesete. „Spremni smo, odani smo i izvršavamo svaku zadaću koju nam zadaju“ dodao je.

A zapovjednik ATJ Lučko Mate Bilobrk opisao je da su njegovi dečki najbolji. No, detaljno ih opisati ne može budući da je, kako je rekao da jesvaka riječ o njima suvišna jer ih je kroz govor nemoguće opisati.