Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik riječkog SDP-a i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel izjavio je danas da mu je žao što je predsjedništvo stranke odlučilo da se Slavka Linića izbaci iz SDP-a te da se srami takve odluke predsjedništva.


Obersnel je kazao kako je očito da nije bilo ni volje ni snage za razgovor ili rješavanje problema razgovorom. "Mislim da je ovo samo otvaranje još jednog problema i još jedan udarac SDP-u, a ne rješavanje problema koji očito postoji", kazao je.

Vezani članci Davor Bernardić Bernardić odgovorio Plenkoviću: "U HDZ-u nisu navikli na to da predsjednik bude neutralan" Žarko Puhovski i Lana Ružičić Puhovski za DNEVNIK.hr o Milanovićevoj izjavi: ''Svakakvih predsjednika smo vidjeli u povijesti, ali političkog idiota nismo. To je žalosna glupost''

Rekao je da se srami takve odluke kao dugogodišnji član SDP-a. No, dodao je, svatko od nas snosi posljedice za vlastite odluke prije ili kasnije, pa će se to dogoditi i s predsjedništvom SDP-a.

Obersnel je kazao da je, s obzirom na rezultate nedavno završenih izbora za Europski parlament i na sve što se događa u stranci u posljednje vrijeme, iskreno zabrinut za budućnost SDP-a.

Na pitanje kakav rasplet očekuje na sjednici Glavnog odbora stranke u subotu, Obersnel je kazao: "To ću vam znati reći nakon što završi".

Također je kazao da je iznenađen najavom Zlatka Komadine da će se kandidirati za predsjednika stranke. "Prvi put sam to čuo jučer kao vjerojatno i svi ostali", rekao je.

'Nije normalno da već mjesecima raspravljamo o odnosima unutar stranke'

"Nisam se imao prilike čuti s njim", dodao je.

Odgovarajući na pitanje je li istina da je Zoran Milanović ranije mjesec dana vršio pritisak na njega da odobri smjenu Linića iz Vlade, Obersnel je kazao da nikakvih pritisaka nije bilo iako se relativno često čuo s premijerom.

Upitan postoje li podjele unutar riječkoga SDP-a, s obzirom na suprotna gledišta o Linićevoj smjeni Željka Jovanovića i većine ostalih, Obersnel je naglasio da svatko ima pravo na svoje mišljenje i postupanje u skladu sa svojim mišljenjima te da će prije ili kasnije snositi posljedice.

Obersnel je danas sudjelovao u svečanosti povodom završetka prve godine provedbe edukativnog projekta u riječkim školama pod nazivom "Moja Rijeka". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook