Rupa na Savskoj koja je u međuvremenu zakrpana (Foto: Čitatelj/Pixsell)
Rupa na Savskoj koja je u međuvremenu zakrpana (Foto: Čitatelj/Pixsell) Foto: ?itatelj/Pixsell

Zagrebačke ceste tijekom 2017. godine zaprimile su 12 valjanih zahtjeva za nadoknadu štete nastale od oštećenih gradskih prometnica. Ako se nađete u sličnoj neprilici kao ovih 12 vozača, važno je da slučaj prijavite policiji, čiji je zapisnik ključan za traženje naknade štete od gradske tvrtke Zagrebačke ceste.


Tijekom ove godine 12 vozača zatražilo je nadoknadu štete za oštećene automobile koji su stradali zbog rupa na zagrebačkim ulicama. Potvrdili su nam to u Zagrebačkim cestama, tvrtki koja održava gradske prometnice i kojoj se javljaju vozači koji su izgubili bitku s rupama.

Vezani članci Divlja svinja Noćna mora vozača, nalet na divljač nosi golemu štetu: "Sama sam morala popraviti automobil" Odbijanje cjepiva, ilustracija Isplaćena prva odšteta za smrt od posljedica cjepiva protiv korone: "To nije dovoljno"

No da bi se šteta nadoknadila, valja slijediti neka pravila na koja upozoravaju u Zagrebačkim cestama.

"Predlažemo da svi koji se smatraju oštećenima prijave štetni događaj nadležnoj policijskoj postaji te upute poziv Podružnici Zagrebačke ceste, kako bi im se pružile sve informacije o načinu prijave štete", kaže Vlado Suša, glasnogovornik tvrtke Zagrebačke ceste.

No ta gradska tvrtka ima podatke samo o onim slučajevima u kojima je uz prijavu štete dostavljena "sva relevantna dokumentacija" i koje su zaprimljene od osiguravatelja. 

Kako smo u četvrtak pisali o posljednjem slučaju oštećenja vozila zbog naleta na poveću rupu u zagrebačkoj Savskoj cesti, u Zagrebačkim cestama potvrđuju da je postupak utvrđivanja nadležnosti u tijeku. Oštećenom su, kažu, pružene sve informacije o slučaju, "kao i podatak da je za konačno rješavanje predmetne prijave oštećenog, osim prijave štete osiguravatelju, potrebno i dostaviti policijski zapisnik o očevidu". 

Nakon što zaprime kompletnu dokumentaciju vezanu uz ovaj slučaj, o njemu će se i očitovati.

Što se pak našeg čitatelja tiče, na obilazak nadležnih službi i osiguravatelja potrošio je, kako kaže, bar sedam do osam sati vremena i živaca, no obavio je sve i čeka policijski zapisnik kako bi mogao dovršiti postupak. Čovjek koji je iste večeri, nekoliko minuta nakon njega, svojim Passatom naletio na istu rupu i uništio jednu gumu, štetu će pokriti iz vlastitog džepa jer nema volje za obilaskom šaltera i pribavljanjem papirologije. 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju