Obavijesti Video Pretražite Navigacija
savjet građanima

Zagreb izdao upozorenje građanima zbog divljih svinja: "Ako ih zamijetite ni u kojem slučaju nemojte..."

Divlje svinje u Zagrebu
Divlje svinje u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr
Grad Zagreb je na svojoj službenoj stranici objavio informacije za građane vezane za divlje svinje, koje se pojavljuju sve bliže centru grada.

Nakon što je prije nekoliko dana Dnevnik Nove TV objavio prilog o čoporima divljih svinja u Zagrebu, oglasio se i Grad Zagreb na svojoj službenoj stranici na facebooku. Građanima su uputili preporuku što da učine ukoliko naiđu na ovu divljač. 

Pročitajte i ovo Gorila (Foto: Screenshot/YouTube) Snaga prirode Susreti s divljim životinjama mogu biti dirljivi, ali i vrlo traumatični

Pročitajte i ovo Bliski susret sa slonom Wow! Bliski susreti s divljim životinjama su samo za najhrabrije, a oni su ih uspjeli snimiti izbliza

"U urbanom području Grada Zagreba divlje svinje su povremena vrsta divljači koja dnevno migrira prema lako dostupnim izvorima hrane i vode u urbanom prostoru, najčešće u razdoblju ljeto-jesen, a u sušnom razdoblju dodatni razlog može biti i pristup izvorima vode (Maksimirska jezera, Jarun, obala rijeke Save, potoci)", stoji na početku objave.

Savjetovali su građanima što da naprave ako se nađu oči u oči s nekom od njih. "Građanima se preporučuje da ukoliko zamijete divlje svinje ili drugu divljač da joj ne prilaze, te da je ni u kojem slučaju ne tjeraju, da ostanu staloženi, a ukoliko su s kućnim ljubimcima da iste stave na povodac, te da se smireno udalje s mjesta viđenja ili susreta s divljači".

"Svaku informaciju o susretu ili viđenju divljači, kao i dodatne informacije o postupanju s divljači i štetama od divljači u urbanim dijelovima Grada Zagreba možete dobiti u Ustanovi Zoološki vrt Grada Zagreba na telefone: 01/230-2198 ili 091/6045-506, e-mail: info@zoo.hr ili zastita.divljaci@zoo.hr", piše u nastavku. Cijelu objavu pročitajte >>OVDJE.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene