Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odlična vijest stiže iz Argentine - na Svjetskom novinarskom skijaškom prvenstvu u Argentini treće je mjesto u veleslalomu osvojila Barbara Štrbac.


Naše su sportašice, ujedno i novinarke, na prvenstvu održanom u Ushuaii, glavnom gradu Ognjene zemlje, osvojile ukupno tri odličja i tako potvrdile da Hrvatskoj, kada je sport u pitanju, teško tko može konkurirati. Barbara Štrbac u juniorskoj je konkurenciji osvojila broncu u veleslalomu, a Branka Malnar s Hrvatskog radija srebrnu medalju u veleslalomu i brončanu u kombinacijii i to u kategoriji super seniorki. Branko Škorić pak u skijaškom se trčanju plasirao na 10. mjesto.

Vezani članci Zimske radosti na Platku Ništa od zimskih radosti u Austriji, Italiji i Francuskoj, ali zato skijališta u susjedstvu rade punom parom. Gostima čak plaćaju i PCR test Skijalište u Austriji, ilustracija Nove mjere za skijaše: Poznato europsko odredište zbog navale pooštrava pravila

Svako ovakvo natjecanje je, rekla je za Dnevnik.hr Barbara, vrlo teško. U natjecanju je sudjelovalo 90-ak novinara iz 30 zemalja svijeta i konkurencija je stvarno bila jaka. A ni staza nije bila nimalo laka. 'Uvjeti su se stalno mijenjali, padao je snijeg, početak staze je bio posebno težak, vrlo strmog nagiba', kaže Barbara koja je na posljednjem natjecanju u Maroku osvojila 4. mjesto, a zbog ovog još većeg uspjeha je, kako je rekla, vrlo sretna.

Ushuaia je, inače, najjužniji grad na svijetu, 'na kraju svijeta', koji su za pripreme prije sezone izabrale brojne reprezentacije pa tako tamo treniraju i neki naši predstavnici, Ana Jelušić, Natko Zrnčić Dim te Tin Široki, a ove je godine bio i poprište 57. zimskog susreta Međunarodnog kluba novinara skijaša.