Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puštena na kućnu njegu

Novi slučaj ospica u Hrvatskoj: Zarazila se stjuardesa nacionalnog avioprijevoznika

Ospice u Hrvatskoj (Dnevnik.hr)
Ospice u Hrvatskoj (Dnevnik.hr)
Nakon što je potvrđeno da je muškarac iz Stona, koji je prošli petak hospitaliziran u dubrovačkoj bolnici, zaražen ospicama, novi slučaj te zarazne bolesti zabilježen je u srijedu.

Kako doznaje Večernji list, stjuardesa Croatia Airlinesa zaprimljena je na liječničku obradu sa simptomima ospica, a Hrvatski zavod za ajvno zdravstvo o svemu je obavijestio aviokompaniju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uprava čeka očitovanje Ništa od dogovora: Stjuardese i piloti nastavljaju štrajk! Slika nije dostupna Nazovi 0800 7777 Otkazana 23 leta zbog štrajka u Croatia Airlines

Prema neslužbenim informacijama, radi se o članici kabinskog osoblja koja zbog zdravstvenih razloga nije cijepljena protiv ove bolesti, a zaraziti se mogla na radnom mjestu, u zrakoplovu od nekog putnika ili u inozemstvu.

Nakon liječničke obrade puštena je na kućnu njegu.

Nakon dobivanja obavijesti od HZJZ-a, CA je zaposlenicima poslao upute o simptomima ospica i podsjetnik o preventivnim mjerama za sprječavanje zaraze, piše Večernji list.

Podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u srijedu kako situacija s ospicama u Hrvatskoj nije ozbiljna u epidemiološkom smislu te ne očekuje da bi pojedinačan slučaj u Dubrovniku mogao naštetiti turističkoj sezoni.

Situacija s ospicama nije ozbiljna, no njihova pojava u Dubrovniku upozoravajući je znak na jugu zemlje, gdje je najniži postotak cijepljenih, izjavio je ministar novinarima nakon sastanka užeg kabineta Vlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene