Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splitsko Gradsko vijeće

Novi proračun Splita od milijardu i 130 miljuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko Gradsko vijeće danas je kasno popodne donijelo gradski proračun za 2010. od milijardu i 130 milijuna kuna, koji je za 173 miljuna veći od prošlogodišnjeg.

Danas prihvaćeni proračun za 2010., koji je poduprlo 14 vijećnika, devet je bilo protiv i jedan suzdržan, najveći je gradski proračun do sada. Vijećnici SDP-a, koji su glasovali protiv proračuna, rekli su da je prenapuhan. SDP-ov vijećnik Marin Jurjević tako je kazao da je proračun 'popis lijepih želja' te je zamjerio gradskoj vlasti da nije ništa učinila da se ublaži nadolazeća kriza. Pritom je upozorio kako je moguće da splitsko brodigradilište ode u sanaciju pa bi upitno bilo najmanje 4000 radnih mjesta u tom poduzeću. Reagirao je gradonačelnik Željko Kerum, kazavši kako mu je poznato 'što nas čeka' u Splitu. 'Stanje još nije alarmatno, ali ide u tom smjeru. Ali, kakva bismo mi bili vlast, odnosno menadžeri, da planiramo kako će 4000 radnika brodogradilišta dobiti otkaz', rekao je Kerum.

Pročitajte i ovo Grijanje Dvosjekli mač za Plenkovića Nakon packi iz EU-a rast će cijene struje? ''Mogla bi se i udvostručiti" Sabor 77 za i 42 protiv Hrvatski sabor izglasao proračun za 2024.

24 milijuna kuna za Svjetski atletski kup

Neovisni vijećnik i negdašnji gradonačelnik Nikola Grabić upozorio je kako je šport najveći gubitnik u gradskom proračunu. Izrazio je nezadovoljstvo što će se za financiranje Svjetskog atletskog kupa, koji će se iduće godine održati u Splitu, izdvojiti 24 milijuna kuna, a za splitske športske klubove, kako je rekao, samo šest milijuna. 'Split kao športski grad to ne zaslužuje', naglasio je Grabić. Reagirajući na Grabićevu primjedbu, savjetnik za šport u gradskoj upravi Ivica Veštić je rekao kako je cilj pronalaziti sponzore športskim klubovima u Splitu.

Plan sanacije trajat će do 2014.

Vijećnici su prihvatili i plan saniranja gradskog odlagališta na Krepovcu, upozorivši da je to za Split potencijalna 'ekološka bomba'. Po tom planu u 2010. bit će raspisan međunarodni natječaj za izbor tehnologije i izvođača radova saniranja odlagališta. Sanacija bi trebala završiti 2014. i, kako je navedeno u planu, stajat će 60 milijuna eura. Te će troškove snositi grad i država, a planirano je da se dio troškova namakne i iz fondova EU-a kad Hrvatska postane punopravni član EU-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene