Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgradnju bi plaćali građani

U blagajni minus, a Kerum bi gradio spomenike!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto najvećeg kipa Isusa na svijetu, kojega je splitski gradonačelnik Željko Kerum najavio da će podići, na Marjanu će se uzdizati 22 metra visok križ.

Njegovu izgradnju platit će građani Splita, iz proračuna, a navodno će stajati pola milijuna kuna.Splitski vijećnici o podizanju križa odlučit će na sjednici u srijedu. Komisija za imena ulica i trgova i za spomenike podržala je inicijativu za postavljanje, odnosno vraćanje križa na Marjanu koju je pokrenuo vijećnik Luka Podrug.

Pročitajte i ovo Grijanje Dvosjekli mač za Plenkovića Nakon packi iz EU-a rast će cijene struje? ''Mogla bi se i udvostručiti" Slika nije dostupna Pomoćnica ministrice kulture 'Nećemo se niti možemo na silu miješati u dimenzije križa na Marjanu'

Križ na najvišem vrhu Marjana, postavljen je i blagoslovljen 01. siječnja 1900. godine, a srušila ga je austro - ugarska vojske 1917. godine. Komisija tvrdi da je bio monumentalan poput ovoga čiju gradnju predlažu.

>> Kerum i Fani potpuno opušteni na odmoru!

Vijećnici će se u srijedu baviti i spomenikom dr. Franji Tuđmanu. Iako je Kerum najavio da će ga podići na rivi, sada predlažu da ga smjeste pred nadbiskupskom palačom.

No, član HDSSD-a i splitski gradski vijećnik Luka Roguljić ustvrdio je kako je prijedlog gradonačelnika Keruma da se spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu postavi na mjestu na kojem je Tito 1962. održao svoj čuveni govor, Kerumov pokušaj dodvoravanja aktualnoj vlasti.Spomenik dr. Franji Tuđmanu mora se postaviti na mjestu na kojem je on održao svoj pobjednički govor 1995. godine, poručuju HDSSD-ovci.

>> Kerum otvorio promet zapadnom obalom Rive

Dr. Hrvoje Tomasović, predsjednik HDSSD-a upozorava kako je 60 milijuna kuna namjenskih sredstava za Karepovac utrošeno u neke druge stavke. 'Trošenje namjenskih sredstava za nenamjenske potrebe nije u skladu sa zakonom. To je kazneno djelo za kojeg bi gradonačelnik trebao odgovarati', tvrdi Tomasović.

Spomenici i njihov razmještaj na dnevnom su redu poslije neugodne točke o proračunu za 2011. godinu. Ukupno iskazani manjak prihoda i primitaka nad rashodima i izdacima iznosi 44.610.451 kunu. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene