Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka nakon sastanka

Novi preokret: HUP Pčelinjak ipak nastavlja s radom u Zagrebu, oglasili se iz Grada

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nakon što smo jučer izvijestili o neslaganju između Grada Zagreba i HUP-a Pčelinjak, nakon današnjeg održanog sastanka ipak je postignut dogovor.

Iako je jučer HUP Pčelinjak bio razočaran odlukom Grada Zagreba, u kojoj je rečeno da moraju plaćati 100 kuna mjesečno svoje usluge, danas je ipak na sastanku riješen problem te nastavljaju sa svojim radom.

"Razmotrena je cjelokupna situacija te sve kritične točke, a koje su vezane za sezonu rojenja koje se upravo događa u proljeće. Na sastanku je dogovoreno da HUP Pčelinjak i dalje provodi Gradsko pčelarsko dežurstvo kojim se uklanjaju sa javnih površina Grada Zagreba rojevi pčela", rekli su nam iz Grada Zagreba.

HUP Pčelinjak se svake godine prijavljuje na Natječaj za udruge s Projektom Gradskog pčelarskog dežurstva 112 i u 2020. i u 2021. godini su odobrena sredstva za tu namjenu po godini 40.000 kuna, dodaju iz Grada Zagreba.

Kako su nam rekli, nesporazum oko provedbe za 2022. godinu je razriješen, te je predsjednik HUP Pčelinjak upoznat sa situacijom da je Natječaj za udruge u tijeku, na koji je projekt prijavljen od njihove strane.

Predsjednik HUP-a Pčelinjak Dražen Jerman rekao nam je da ipak ništa neće morati plaćati mjesečno. "Nama je najbitnije da su građani sigurni i zadovoljni", istaknuo je Jerman.

Pročitajte i ovo Med ima niz prednosti za zdravlje KONZUMIRATE LI GA? Svaki dan barem jedna žlica: Deset koristi njegova veličanstva meda

Pročitajte i ovo Pčela Franck donosi Znate li kako se ''muzu'' pčele? Pčelar nam otkriva kako razlikovati med od patvorine

"Dobra suradnja Grada Zagreba i HUP Pčelinjaka se nastavlja te se posao neinvazivnog zbrinjavanja rojeva pčela i dalje provodi kroz projekt Gradskog pčelarskog dežurstva 112. Napominjemo i da je Grad Zagreb jedan od rijetkih gradova koji ne koristi upotrebu pesticida na javnim površinama, a u sezoni rojenja se zbrine oko 300 pčelinjih zajednica što je garancija zdravog i zelenog grada", zaključili su.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene