U ponedjeljak u popodnevnim satima premijer Andrej Plenković sastaje se u Vladi s novim ministrima. Vlada je odlučila da primopredaje dužnosti između starih i novih ministara neće biti javne, već je o obavljenim primopredajama obaviještena putem priopćenja.

Galerija


Uoči prvog sastanka s premijerom na kojem bi novi ministri trebali prvi puta sudjelovati, ministar državne imovine Mario Banožić je kazao da je vrlo zadovoljan prvim radnim danom. Marko Pavić, koji je preuzeo ministarstvo europskih fondova i regonalnog razvoja, rekao je da mu je bilo zadovoljstvo jutros popiti kavu s njegovim nasljednikom na dužnosti ministra rada i mirovinskog rada Josipom Aladrovićem. ''Napravili smo primoredaju, a prije toga sam se sastao s Gabrijelom Žalac i obavio primopredaju dužnosti. Prvi dan je protekao u poslu i administraciji'', rekao je Pavić.

Vezani članci Andrej Plenković Vlada donijela važnu odluku za one kojima je zabranjen rad, zaraženi Plenković vodio sjednicu od kuće: ''Sankcije su nužne'' Kardinal Josip Bozanić Kardinal Josip Bozanić kritizirao mjere protiv korone: "Propisi moraju biti logični, razumljivi i provedivi"

Josip Aladrović je kazao da su već danas, nakon primopredaje dužnosti, odrađeni sastanci s prvim suradnicima i da se u idućim danima očekuju se intenzivni sastanci, a komentirao je i to što su sindikati da neće pregovarati s njim. ''Dajmo njima i nama još malo vremena da uđemo u sve što je potrebno, da istaknemo teme o kojima želimo komuicirati i siguran sam da ćemo naći zajednički jezik'', rekao je Aladrović.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković kazala je da su jutros potpisati ugovori koje je ostala dužna potpisati kao državni tajnik, a primopredaju dužnosti s bivšim ministrom Tomislavom Tolušićem obavila je još u petak.

Vlada je ranije odlučila da primopredaje neće biti javne, a iz ministarstava su poslana priopćenja o obavljenim primopredajama. Jedino su Nada Murganić i nova ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković stale pred medije. Uoči primopredaje Vesna Bedeković je zahvalila Nadi Murganić na konstruktivnoj suradnji i potpori.

Dumovec u problemima: "Ovoliki broj odbačenih štenaca prizor je kakav zastrašuje, nadamo se da će uskoro pronaći svoj dom"