Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODNOS PREMA FILIPOVIĆU

Nova TV i afera Mreža: "Bivši ministar u informativnom programu nikada nije imao povlašten tretman"

Aktualno Galerija Nova TV o bivšem ministru - 2 Nova TV o bivšem ministru - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nova TV o bivšem ministru - 3 Nova TV o bivšem ministru - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nova TV o bivšem ministru - 1 Nova TV o bivšem ministru - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nova TV o bivšem ministru - 4 Galerija 1/4 >>
Posljednja dva dana dio medija prenosio je transkripte u kojima se spominje i Nova TV u kontekstu povlaštenog tretmana koji bi u našem mediju imao - sada već bivši ministar Davor Filipović. Nitko od medija koji je to učinio, s druge strane, nije osjetio shodnim kontaktirati Novu TV i tražiti objašnjenje, iako bi to bio minimum profesionalnosti.

"Imam neke dealove s Novom vezano za podršku Davoru i tako dalje, znaš. Tako da ću njima ja pustiti sutra, a ove ću držati koji dan dok ti meni ne kažeš da misliš da je OK", rekao je Jurica Lovrinčević novinaru Marinu Vlahoviću.

Ovo je snimka koju je proteklih dana prenio dio medija.

Zbog cijelog se slučaja očitovala i Nova TV.

"Navodi koji se vrlo paušalno iznose o Novoj TV u aktualnim događajima i aferi povezanoj s Mrežom TV iznose se u dijelu medija neprofesionalno, bez ikakvih činjenica i dokaza. Nova TV posluje i vodi uređivačku politiku na najvišoj profesionalnoj razini. Nitko u Informativnom programu Nove TV nema poseban tretman, a pogotovo ne državni ili lokalni dužnosnici o čemu svjedoči način na koji svakodnevno objektivno i kritički izvještavamo o njihovom radu.

Dobre poslovne odnose gradimo sa svim akterima na javnoj sceni. Korektnost je ono što jamčimo svojim profesionalizmom, svima koji dobivaju prostor u našem Informativnom programu. Naši poslovni rezultati, gledanost i povjerenje gledatelja već godinama to potvrđuju. Nova TV je spremna, u slučaju da ocijeni da je njezina reputacija dovedena u pitanje, protiv odgovornih osoba pokrenuti odgovarajuće pravne postupke", stoji u službenoj reakciji Nove TV.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV DRAMA U BRUXELLESU Ivana Petrović o proširenju Europske unije: "Pitali smo premijera kako se udovoljilo Orbanu?"

Nova TV donosi i nekoliko isječaka iz arhive kako je tretirala Davora Filipovića, kada je bio gost u Dnevniku:

"Ne kupujem ja kao ministar energente niti donosim te odluke", rekao je tada Filipović.

"Je li ostalo viška", upitao je reporter Hrvoje Krešić.

"To prebacivanje odgovornosti između HEP-a, Ministarstva gospodarstva i drugih državnih institucija", rekao je reporter Marko Biočina.

Bivši ministar u informativnom programu nikada nije imao povlašten tretman. Štoviše, svojedobno nas je premijer krivio i za poraz na lokalnim izborima kada Davor Filipović nije uspio postati gradonačelnik Zagreba.

"I Nova TV, istu su stvar napravili, namjerno mu slučajno krivo govore ime ne bi li ga dezavuirali", rekao je premijer Andrej Plenković 31.5.2021. godine.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk, saborski zastupnik (SDP) SDP traži raspuštanje Sabora Arsen Bauk za Dnevnik Nove TV o aferi Mreža: "Kamo Plenković mora otići kad je pogriješio? U vrtić valjda ili u jaslice?"

S obzirom na gledanost, utjecaj i vjerodostojnost Nove TV, jasno je da političke i interesne skupine imaju motiv za ovakve napade.

Dnevnik Nove TV najgledanija je informativna emisija, jedna emisija Dnevnika dosegne i više od milijun gledatelja. Od prvog sljedećeg konkurenta gledaniji je 34%. A u udarnom terminu razlike su i veće, od prvog glavnog konkurenta gledaniji je 52%.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene