Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici Dine

Nisu dobili plaće: Blokirali Krčki most, stvorile se kolone vozila s obje strane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Dine kojima još nije uplaćena plaća u 14 sati blokirali su Krčki most.

Radnici su se okupili u 14 sati, a most su blokirali na sat vremena. Blokada mosta dovela je do velikih gužvi, na mostu ali i na magistrali.

Pročitajte i ovo Sindikati u Petrokemiji - 9 Smanjenje plaća Prvi potez novih vlasnika Petrokemije gura radnike u prosvjed: "Tako ne bi radili da planiraju proizvodnju" Kutinska Petrokemija - 2 Vlasništvo kao vrući krumpir Petrokemija na rubu propasti? Dnevnik Nove TV doznaje: Sprema se prosvjed

Kako su rekli radnici Dine, to je bio prosvjed upozorenja. Naime, uplata turske tvrtke Caliskan od pet milijuna eura, koja bi trebala pokriti zaostale plaće nije sjela, jer je račun Diokija, koji je vlasnik Dine, blokiran.

Radnici kažu da su jako ljuti što njihov problem nije riješen, tvrde da su gladni. Plaću naime nisu dobili više od osam mjeseci.

>> Račun Diokija još uvijek blokiran pa nisu sjele plaće

>> Žitnjak: Nezadovoljni radnici Diokija čekaju sastanak s Upravom

'Živimo na rubu siromaštva, posudili smo novac, iskoristili sve minuse. Ovo nam je zadnja nada da će nam neke plaće biti uplaćene', rekao je Bojan Kovačić, radnik Diokija početkom tjedna, nakon sastanka turskih predstavnika u Ministarstvu financija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene