Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačan stav?

NIŠTA OD PRIZNANJA MEĐUGORJA? Vatikan otkazao nastupe vidjelaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da Vatikan još nije spreman priznati ukazanja Gospe u Međugorju.

Iz Italije stižu indikativne vijesti u kojima upućeni naslućuju naznake konačnog stava Vatikana o fenomenu Međugorja i navodnih ukazanja.

Naime, u kratkom razdoblju otkazana su dva nastupa međugorskih vidjelaca, no zapravo se sad već može govoriti o seriji otkaza i kontinuitetu crkvenog distanciranja od promicanja međugorskih ukazanja, piše Slobodna Dalmacija.

Prvo je prefekt vatikanske Kongregacije za nauk vjere otkazao gostovanje vidjelice Vicke Ivanković-Mijatović, koja je za 21. lipnja bila najavljivana u talijanskom Sestoliju, gdje je trebala govoriti o ukazanjima, dok je nadbiskup Antonio Mattiazzo otkazao nastup Ivana Dragičevića u crkvi svetog Bartolomeja u Mestrinu kod Padove. Od početka godine također su otkazana neka gostovanja vidjelaca međugorskih ukazanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslano pismo Vatikan rekao 'NE' vidjelicama iz Međugorja u SAD-u Slika nije dostupna Odluka na vidiku Papa pozvao vidjelice iz Međugorja!

Trideset i tri godine Gospinih ukazanja u Međugorju

Inače, na dobro upućenom portalu catholic.org nagađaju da je povlačenje dozvola za nastupe međugorskih vidjelaca zapravo posljedica definitivnog stava vatikanske Kongregacije za nauk vjere, po kojoj su ukazanja zapravo – lažna, ali se neće žuriti s objavom zbog publiciteta koji prati priču o ukazanjima te potencijalnog kaosa koji bi mogao proizići iz objave takve informacije.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene