Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi napad

Nikolić: Hrvatska slavi Oluju, dok Srbija tuguje zbog Srebrenice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić u jednom je intervjuu komentirao i odnose Srbije sa susjednim zemljama.

Tomislav Nikolić u intervjuu poručuje kako je Srbija spremna uspostaviti dobre odnose i s Hrvatskom i s BiH, čim to dvije zemlje budu željele. Činjenicu što nije bilo sastanka između vrhova zemalja nalazi u tome što 'na čelu ili blizu čela imaju ljude koje ne žele surađivati sa Srbijom, a izgovor nalaze u Tomislavu Nikoliću'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dan vojske U Srbiji Dan vojske, a Nikolić opet o zveckanju oružjem Slika nije dostupna VUČIĆ POBJEDNIK Izbori u Srbiji odlučeni u prvom krugu: ''Dobio sam 12 posto više glasova nego svi ostali kandidati zajedno"

Nikolić smatra da ni Bakiru Izetbegoviću, članu predsjedništva BiH, a ni predsjedniku RH Ivi Josipoviću nije dovoljno kad kaže da priznaje BiH i Hrvatsku u granicama u kojima su članice UN-a i da je glavni grad Hrvatske Zagreb, a BiH Sarajevo.

'Oni traže izgovor da ne surađuju sa Srbijom. Hrvatska ima tužbu za genocid, ima otvoren put ka EU. I samo bi joj još falilo da sa Srbijom počne pregovarati o imovini Srba, neisplaćenim mirovinama, otetim stanovima, o Oluji, zbog koje Hrvatska slavi umjesto da tuguje, kao što Srbija tuguje zbog Srebrenice, jer bi nam mnogo toga u životu bilo lakše da nije bilo te Srebrenice', kazao je Nikolić, a prenosi b92.

Poručio je da Srbija neće biti uzrok nestabilnosti, ali da će čuvati svoje dostojanstvo. Čitav narod, smatra Nikolić, nitko ne može optuživati za zločine pojedinca, a ukazuje na to i da su Srbi bili žrtve.

'Neki Srbi su bili zločinci, ali su mnogi Srbi bili žrtve zločina drugih naroda. Ako možemo preko toga staviti jedan debeli sloj betona, kao što se stavlja na atomsko sklonište, i ići dalje, da to bude podloga za naše nove odnose - može. Ako Hrvatska i BiH žele opterećivati naše odnose do u vječnost, tu ništa ne možemo', kazao je Nikolić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene