Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozove srbijanskog kolegu Aleksandra Vučića u posjet Hrvatskoj, on će se sa zadovoljstvom odazvati, izjavio je u utorak šef Vučićeva kabineta Nikola Selaković.


Jutarnji list nedavno je objavio, pozivajući se na neslužbene izvore na Pantovčaku, da će Kolinda Grabar-Kitarović najesen pozvati Aleksandra Vučića u službeni posjet.

Vezani članci Ivan Anušić, šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović Šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović posve otvoreno: "Čudo da je uopće ušla u drugi krug" Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica kuma novom izraelskom katamaranu, potpisan sporazum između luke Rijeka i luke Haifa

Ocjena je Pantovčaka da su sazreli uvjeti za posjet, a po protokolu na redu je da srpski predsjednik posjeti Zagreb, objavio je JL.

Vučićev prethodnik Tomislav Nikolić nikada nije dobio poziv da službeno posjeti Zagreb.

"Očekujemo da će na takvim susretima i takvim razgovorima biti pokrenuta pitanja koja hrvatska strana uvek inicira, a to je ostvarivanje prava pripadnika hrvatske manjine u Srbiji", rekao je Selaković u utorak za RTS.

"Ono što će predsjednik Vučić, siguran sam, pokrenuti jest ostvarivanje prava pripadnika srpskog naroda koji živi u Hrvatskoj", rekao je Selaković za RTS.

Rekao je da će se inzistirati i na ostvarivanju određenih dogovora koji su ranije postignuti. (Hina)