Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ni nakon tri godine ne nazire se kraj suđenju ginekologu optuženom za smrt trudnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skandal na Općinskom sudu u Imotskom! Ni nakon nekoliko vještačenja ne nazire se kraj raspravi u slučaju protiv ginekologa Cicka Rebića, optuženog 2005. za smrt trudnice Anđe Crnogorac i njezina djeteta. Sudac je na prijedlog obrane prihvatio novo vještačenje.

Podsjećamo, usred noći u lipnju 2003. Anđa Crnogorac dobila je trudove. U Domu zdravlja Imotski primila ju je sestra. Dežurni ginekolog Cicko Rebić nije bio u rodilištu. Sestri je telefonom dao upute. Stigao je tek nakon tri sata i to nakon ponovnog poziva. No, bilo je kasno. Trudnica je prebačena u KB Split. Umrla je u šoku zbog iskrvarenja uzrokovanog razdorom maternice. Beba je umrla zbog nedostatka kisika. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Don Vinko Sanader odgovara 'Nije 3 milijuna i pripada župi Gospe od Otoka' Slika nije dostupna Tadićev posjet Ispričati se u ime naroda isto je kao i priznati krivicu

Borba za istinu traje već godinama. Odvjetnik obitelji Crnogorac tvrdi kako je od nekoliko vještačenja tek jedno koje je naručila Rebićeva obrana, išlo u prilog optužbi. Općinski sud u Imotskom, međutim, složio se s novim vještačenjem koje traži odvjetnik optuženog ginekologa. 

No, unatoč tome što je optužen za smrt trudnice i što mu se sudi, dr. Rebić i dalje radi na starome radnom mjestu, u imotskom Domu zdravlja.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene