Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠAMPANJAC I DOBRI ODNOSI

Ni arbitraža im nije ubila tradiciju: Hrvatski i slovenski policajci nazdravili na granici u Međimurju

Tradicionalni susret hrvatskih i slovenskih policajaca (Foto: Dnevnik.hr)
Tradicionalni susret hrvatskih i slovenskih policajaca (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tradicionalni susret hrvatskih i slovenskih policajaca (Foto: Dnevnik.hr) Tradicionalni susret hrvatskih i slovenskih policajaca (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Tradicionalni susret hrvatskih i slovenskih policajaca (Foto: Dnevnik.hr) Tradicionalni susret hrvatskih i slovenskih policajaca (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća (Foto: Dnevnik.hr) Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Stanislav Gjerkeš (Foto: Dnevnik.hr) Stanislav Gjerkeš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Tradicionalni susret hrvatskih i slovenskih policajaca (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Na mostu preko rijeke Mure kod graničnog prijelaza Mursko Središće - Petišovci, održan je tradicionalni susret hrvatskih i slovenskih policajaca te političkih predstavnika.

Iako je tradicionalni susret održan na dan istjecanja roka za primjenu odluke arbitražnog suda o razgraničenju između Hrvatske i Slovenije, tijekom svečanosti nije bilo političkih tenzija. 

Pročitajte i ovo Goran Gašpert i Tea Švob Tea Švob Spasila je utopljenika iz mora, jedna je od rijetkih policajki na motoru, a sada je dobila novo priznanje Ilustracija Sisačko-moslavačka policija Akcija policije i USKOK-a: Uhićena dvojica policajaca, poznato za što ih se sumnjiči

"Mi na lokalnoj razini imamo tradiciju i želimo da ona u dobrim odnosima ostane i dalje. Što se tiče arbitraže, to rješavaju Ljubljana i Zagreb, i vjerujem da će to uspješno riješiti za obje strane", rekao je Stanislav Gjerkeš, dožupan slovenske Općine Lendava, a u sličnom tonu govorio je i Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća. 

"Suradnja, razumijevanje i sporazumijevanje nemaju alternativu. Mi ovdje živimo stoljećima i živjet ćemo i dalje. Ova granica i most neka spaja, a ne razdvaja", rekao je Srpak. 

Na novinarsko pitanje o namjeri slovenske Vlade da stanovnicima mjesta Razkrižje ponudi novac da presele u Sloveniju, Srpak je rekao da nekome možeš kupiti kuću, ali ne možeš dom. "Ti ljudi žive generacijama i mislim da bi oni tamo htjeli ostati", kaže Srpak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene