Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Nova promjena vremena postupno će zahvatiti cijelu Hrvatsku, pripremite kišobrane i nepromočivu obuću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjeveru će biti 6, a na jugu čak 17 stupnjeva. No, cijelu zemlju očekuju kiša, grmljavinsko nevrijeme i vjetrovito vrijeme.

Kiša će u sjeverozapadnim krajevima biti češća poslijepodne, lokalno moguće i obilnija. Na kopnu će ipak biti i manje hladno uz temperaturu većinom od 6 do 10 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Vrućine u Hrvatskoj - Upaljen Meteoalarm - 5 Dolazi promjena vremena Toplinski val na izmaku: Gotovo cijeloj Hrvatskoj stiže predah od velikih vrućina, pogledajte koliko će trajati

U Slavoniji i Baranji očekuje se umjereno do pretežno oblačno, s tim da će i ovdje, u zapadne krajeve regije, kiša stići u večernjim satima. Temperatura će  se uglavnom kretati od 7 do 11 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj prevladavat će oblačno, povremeno s kišom, na moru i pljuskovima s grmljavinom. Lokalno je pritom moguća i izraženija oborina. Noćas će uz zahladnjenje u višem gorju biti i snijega. Na moru će puhati jugo i jugozapadnjak, a temperatura će porasti i do 10 stupnjeva, a na Jadranu oko 15.

U Dalmaciji će biti promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom i pljuskovima, ali i grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura će biti većinom između 15 i 17 stupnjeva.

U utorak se očekuje postupan prestanak kiše te razvedravanje. U srijedu, uz vedrije vrijeme bit će i hladnije, ujutro uz mraz, lokalno i maglu. Temperatura će potom nastaviti padati i prema četvrtku, kad nas uz novo naoblačenje očekuju kiša i snijeg.

I na moru će kiša u utorak prestajati te će se potom uz buru razvedravati. Bura će biti jaka, s olujnim, a podno Velebita i orkanskim udarima. Slabjet će u srijedu, rastjerati oblake, pa će biti i više sunca. No ni to neće dugo trajati jer nas u četvrtak ponovno čeka naoblačenje i mjestimična kiša.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene