Nedjeljno prijepodne u Istri obilježilo je nestabilno vrijeme uz lokalne grmljavinske pljuskove koji su ponajviše zahvatili Pulu, Medulin i Premanturu.

Galerija


Prema podacima istarskog meteo portala Istramet, u noći sa subote na nedjelju najviše kiše palo je na Rovinjštini gdje se nakon dva sata razvila izolirana grmljavinska ćelija.

Vezani članci Munje Istri (Foto: Maja Kraljik) Burna noć u Istri: Šibao ih olujni vjetar, u dva sata udarilo 8000 munja, a pravo nevrijeme tek stiže Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) - 2 Snaga prirode: Pogledajte impresivne fotografije i videa nevremena koje je jučer zahvatilo Hrvatsku

Meteorološka postaja u Rovinjskom Selu pritom je zabilježila 32 milimetra kiše, ona u Rovinju 31 milimetar, a u obližnjem Kanfanaru palo je obilnih 26 milimetara kiše po metru četvornom.

"Nove grmljavinske ćelije razvile su se prijepodne, a na moru južne Istre i kod Brijuna zabilježene su dvije pijavice", navodi Istramet i dodaje kako je oko 10 sati iznimno snažna grmljavinska ćelija "iznjedrila" više od 11 tisuća munja u samo dva sata u jugozapadnoj Istri. (Hina)