Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nema više otvorene vatre na požaru koji je u četvrtak buknuo na brdu Šibanica kod Metkovića, stanje na požarištima je povoljno i saniraju se rubni dijelovi požara.


Još uvijek je za promet zatvorena cesta Metković - Bijeli Vir, a požar je stigao do naselja Glušci.

Vezani članci Arhiva, prosvjed u Metkoviću održan prosvjed potpore Kseniji Kaleb održan u siječnju 2019. (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 3 Smrt malenog Gabrijela: Dvije godine nakon tragedije podignuta optužnica, majka kroz suze - "Meni ništa od ovoga nije lakše. Svaki dan mi je sve teže i teže što moga djeteta nema" Požar u centru Metkovića Tragedija u Metkoviću: U požaru stana smrtno stradao 33-godišnji muškarac, dvoje ljudi lakše ozlijeđeno

Izgorjelo je oko 70 hektara guste borove šume, rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Metkovića Jure Pilj.

Požar kod Metkovića izbio je na nekoliko izdvojenih lokacija, pa je policija podnijela prijavu protiv nepoznatog počinitelja, jer sumnja da je požar podmetnut.

Veliki šumski požar na Šibalici kod Metkovića gasile su vatrogasne snage s više od 120 vatrogasaca iz JVP-a Metković, Ploče, Konavle, Dubrovačko primorje i Putnikovići, te Državna interventna postrojba iz Plata kod Dubrovnika i Divulja kod Splita.

U pomoć iscrpljenim gasiteljima jučer su došle dobrovoljna vatrogasna društva Kuna, Orebić, Blato i Korčula, te namjenski organizirane snage Hrvatske vojske iz Kupara kod Dubrovnika, te Državna interventna postrojba iz Šibenika.