U ponedjeljak navečer u Dnevniku Nove TV objavljene su šokantne snimke državnih stanova u Vukovaru. Takvih je stanova 5200, devastirani su, ilegalno useljeni ili prazni. S druge strane,1300 obitelji je nezbrinuto i treba krov nad glavom.


Devastirani, opljačkani, naseljeni ilegalnim stanarima, puni žohara - vukovarski stanovi očit su primjer nebrige vlasnika, odnosno države, o svojoj imovini.

Vezani članci Ivan Lukić Zolja Branitelj uoči obljetnice bitke za Vukovar: ''U njega su ušli okupatori sa svime što su mogli, a najviše s mržnjom. Pitaju me ljudi bih li ponovno prošao sve...'' Slika nije dostupna Kako je propao još jedan Vladin projekt: Ništa od jeftinog najma

Podsjećamo, u gradu Vukovaru država još uvijek upravlja s 5200 stanova. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić, koji je u utorak boravio u Vukovaru, tvrdi da država nije loš gospodar.

'To nije stvar nebrige države. To je stvar divljaštva, lopovluka i kriminala. Da netko pljačka i ulazi u tuđu imovinu, da razbija vrata, da iznosi imovinu van, radi nered. Prema tome, to je jedino pitanje policije i policija će vjerojatno, nadam se, odradit svoj dio posla i to riješiti', izjavio je Branko Grčić, potpredsjednik Vlade.

VIDEO Pogledajte vukovarsku zgradu strave

Krađa i devastacija traju godinama. Vukovarske zgrade strave uredno posjećuju službenici Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Žohari okupirali državne stanove, a mlade vukovarske obitelji stambeno su nezbrinute. Na listi za stanove je 1300 osoba.

'Sasvim nedvojbeno višak stanova u gradu Vukovaru, a imate ovakvu problematiku i što je najgore imate listu čekanja za te stanove sa preko 1300 imena na njoj', kaže Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (HDZ).

Apsurd do apsurda u najsiromašnijem hrvatskom gradu. Svi su na gubitku - i građani Vukovara i država.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook