Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do grla u dugu

VIDEO Pogledajte vukovarsku zgradu strave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarskoj gradskoj tvrtki Tehno-stan država duguje 8 milijuna kuna.

Informacija da bi zbog neplaćenih dugova Vukovarci mogli ostati bez grijanja - pokazala je nevjerojatnu nebrigu države prema vlastitoj imovini u gradu heroju. Gotovo 4000 stanova u Vukovaru još uvijek je u državnom vlasništvu, a zbog nebrige vlasnika, odnosno države, stotine stanova je devastirano i opljačkano, donosi Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Zgrada u Podbrežju Prrojekt od 40 milijuna eura Grad Zagreb kreće u izgradnju gotovo 300 stanova za jeftiniji najam, objavljena lokacija Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali"

Zgrade su pune ilegalnih stanara koji za sobom ostavljaju samo dugove, a oni ostaju državi kao vlasniku. Samo za pričuvu i grijanje takvih stanova država duguje vukovarskoj gradskoj tvrtki Tehno-stan oko 8 milijuna kuna.

Riječ je o državnim stanovima koji su devastirani i opljačkani iz kojih izlaze žohari i prijeti zaraza. Rijetki su stanari u njima legalno, dok su ostali zapečaćeni ili ilegalno nastanjeni. Državu, čini se, nije briga. U napuštenim stanovima ostalo je smeće.

Toplani blokiran račun: Vukovarci ostaju bez grijanja?

Ne podmiri li država svoj dug, ispaštat će svi građani Vukovara, vlasnici stanova i najmoprimci, koji uredno plaćaju račune. Oni bi, naime, usred zime, mogli ostati bez grijanja jer Tehno-stan više nije u stanju podmirivati svoje obveze prema dobavljačima energenata.

'Ukoliko gradsko poduzeće se mora zatvoriti, odnosno ići u stečaj zbog dugovanja države, a onda što reći, o kakvoj državi pričamo. O kakvom području od posebne državne skrbi, o kakvom Vukovaru', kaže vukovarski gradonačelnik Ivan Penava

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene