Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mirela Holy:

'Mislim da je premijer u posljednje vrijeme nervozan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom predstavljanja liste ORaH-a za izbore za Europski parlament, Mirela Holy rekla je kako se ne želi uvlačiti u polemike s premijerom.

'Neću se uvlačiti u polemiku s premijerom. Posao je da bude smiren i da dobro radi svoj posao. U posljednje je vrijeme nervozan i to mi je žao', rekla je Holy.

Pročitajte i ovo Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti" Slika nije dostupna Uskoro osnivačka skupština Mirela Holy otkrila kako će joj se zvati nova stranka

Na konferenciji za medije na kojoj stranka Održivi razvoj Hrvatske predstavlja kandidate za EU izbore, njihova predsjednica Mirela Holy, također je rekla da je to prvi test za stranku.

Ističe da je program ORaHa-a u suglasju s europskom Strankom zelenih čijoj će se grupaciji prikloniti. 'Program je zeleni novi dogovor, otvaranje novih radnih mjesta projektima održivog razvoja, a to su obnovljivi izvori energije i gospodarenje otpadom', kaže Holy.

Mirela Holy: Politika u Hrvatskoj nema dobar status

'Treba razviti svijest da smo svi na planetu povezani i da treptaj leptira na jednom kraju svijeta utječe na drugi' Na listi je više ženskih imena nego muških. 'Ova lista je sa 6 kandidatkinja i 5 kandidata. Sastavljena je netipično. Svim članovima smo poslali upit da iskažu želju. Kada su to napravili, imali smo tim koji je napravio prijedlog. Predsjedništvo je prihvatilo listu. Kriteriji su bili poznavanje engleskog jezika, poznavanje institucija Unije i neko od ekspertnih znanja o zelenoj politici', rekla je Holy.

Na listi i maturant

Na prvom mjestu na listi je Mirela Holy, drugi je Davor Škrlec, potpredsjednik ORaH-a, stručnjak za obnovljive izvore energije. Treća je profesorica Andrea Feldman, a četvrti profesor Ivan Vicković. Slijedeća je Sanja Galeković, ekspert za EU projekte. Na listi iza nje je Mihael Peklar, maturant, ujedno i najmlađa osoba na listi.

'Moja generacija se ne čuje, a treba se čuti. Uvjeren sam da je moja generacija uvjerena da svijet treba biti bolji', rekao je najmlađi kandidat na listi.

Nakon Peklara na listi je Vlasta Toth, nekad na zelenoj listi sada u mirovini surađuje sa zelenima i međunarodna je tajnica ORaH. Nakon nje na listi za Europarlament nalazi se Dino Vidić, ekonomist specijaliziran za forenzičnu reviziju. Na listi se nalaze još i Marina Biti, Vladimir Lay te Atana Grbic Martinović.

Predsjednica stranke naglašava, ako i prođe, da neće ići u Europarlament, već ostaje u zemlji. 'Situacija u Hrvatskoj je teška i treba biti tu. Ali svaki kandidat nam je bitan', kaže Holy te dodaje da se nada barem jednom zastupniku u EP.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene